Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

2 milioane euro, finanţare echipamente IT&C

24 Martie 2008



GRENKELEASING, franciza în România a GRENKELEASING A.G. unul dintre cei mai mari specialişti în domeniul finanţării echipamentelor IT&C din Europa, a încheiat contracte de închiriere şi vânzare cu plata în rate în valoare de 500.000 euro în ultima jumătate a anului trecut. Pentru 2008 compania urmăreşte ca valoarea contractelor încheiate să depăşească 2 milioane euro.

Franciza din România a companiei germane a fost înfiinţată la jumătatea anului 2007 şi oferă 2 tipuri de servicii de finanţare către persoane juridice: închiriere şi vânzare-cumpărare cu plata în rate de echipamente IT&C.
GRENKELEASING se diferenţiază pe piaţa din România prin:
• ofertă competitivă cu avans 0%
• set minimal de acte solicitate clientului
• valoarea minimă pe contract 1.000 euro/contract (fără TVA)
• rapiditatea oferirii răspunsului la cererea de finanţare(maxim 24h).
GRENKELEASING a introdus pe piaţa românească conceptul de „Small ticket IT leasing“. Acest concept presupune închirierea sau vânzarea cu plata în rate a produselor IT&C cu valori între 1.000 şi 25.000 euro. GRENKELEASING oferă finanţare competitivă datorată surselor de refinanţare externe, fără plata vreunui avans din partea clientului. Distribuţia serviciilor astfel oferite se face aproape exclusiv prin încheierea de parteneriate cu resellerii de echipamente IT&C din România. Informaţii concludente pot fi găsite şi pe site-ul www.grenke.ro
Preţurile de achiziţie mari nu mai sunt motiv de îngrijorare pentru clienţi, aceştia putând face cu ajutorul GRENKELEASING investiţii mari plătind rate lunare mici. Astfel, clienţii pot decide să investească în produse de o calitate mai bună decât cele bugetate iniţial generând oportunităţi suplimentare de creştere a cifrei de afaceri. Clienţii pot opta pentru varianta plăţii trimestriale a ratelor, aceasta însemnând comisione bancare şi cheltuieli de gestiune reduse.
Firmele nou înfiinţate cu un business plan coerent pot beneficia de suportul GRENKELEASING pentru dotarea cu echipamente IT&C necesară unei funcţionări optime, soluţiile adaptându-se foarte bine unei pieţe IT&C în continuă dezvoltare.


Avantajele soluţiei de închiriere
Apelând la închiriere clienţii GRENKELEASING îşi diminueză dependenţa de soluţiile de finanţare convenţionale: creditul la bancă sau creditul furnizor. Mai mult, lichiditatea firmei nu este afectată, iar costurile de achiziţie sunt distribuite uniform pe toată durata finanţării (ratele sunt constante).
Rezumând, Clientul plăteşte pe măsură ce produce.


Piaţa IT&C este una dinamică, în care schimbările sunt dese şi rapide. De multe ori chiar aceste schimbări dese în tehnologia IT&C întârzie decizia de achiziţie a unui echipament nou. Acum resellerii IT&C pot elimina acest inconvenient pentru clienţii lor prin inovativa opţiune de schimbare a produselor oferită de GRENKELEASING prin care bunurile închiriate pot fi schimbate de client chiar în timpul perioadei de valabilitate a contractului. Cu opţiunea de schimbare a produselor, clienţii pot beneficia de ultimele descoperiri ale tehnologiei IT&C şi astfel să facă faţă competiţiei.
„Ca lideri de piaţă în domeniul «Small ticket IT leasing» oferim partenerilor noştri servicii competitive. Clienţii noştri beneficiază de suport rapid şi ofertă cuprinzătoare. Resellerii pot posta online cererile de finanţare cu ajutorul software-ului gratuit GFS.NET. Preţuim mult reputaţia de «societate de finanţare rapidă» si analizam cu regularitate nivelul serviciilor noastre, astfel încât să atingem standarde calitative din ce în ce mai inalte care să satisfacă nevoile clienţilor“, consideră Liviu Bănulescu, General Manager GRENKELEASING România.

Nu mi se pare avantajos să închiriez, de ce să nu cumpăr echipamentul, de ce aş alege închirierea unui echipament?

Închirierea de echipamente IT&C nu este încă o practică foarte uzuală în România spre deosebire de vestul Europei, unde peste 25% din piaţa IT&C apelează la închiriere ca soluţie de finanţare a echipamentelor.
Dacă o firmă optează să închirieze un echipament IT în România, va beneficia de avantaje fiscale evidente:
• Chiria este o cheltuială integral deductibilă ;
• Bonitatea financiară a firmei nu este afectată; echipamentul rămâne în gestiunea GRENKELEASING şi nu apare în bilanţul clientului;
• Chiria este constantă pe durata contractului a.î. se pot planifica costurile pe o perioadă îndelungată.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite