Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Agnor High Tech - Aplicatii wireless in mediul industrial

24 Septembrie 2004



Provocarea
Activitatea Romcif Fieni se intinde pe raza mai multor kilometri in jurul orasului: cariere in munte, birouri de supraveghere a activitatilor de exploatare, puncte de concasare, benzi rulante de transport de mare lungime, depozite si ateliere, fabrica de ciment din oras. Trustul Heidelberg a hotarat ca pentru un management eficient al tuturor activitatilor intreprinderii, toate aceste locatii trebuie integrate intr-o retea informatica unitara care sa satisfaca cerintele de comunicare de baza: date si voce.


Solutia
Consideratiile cu privire la costuri precum si natura accidentata a terenului (munti, rauri, paduri, sosele) au condus catre alegerea unei solutii de interconectare wireless ca unica solutie viabila. Conditiile climatice deosebite au impus folosirea unor echipamente care sa asigure conexiuni radio stabile in orice situatie. Agnor High Tech a venit cu o solutie tehnica specifica bazata pe noua gama de echipamente Proxim – Tsunami in standardul IEEE 802.11b, care s-au dovedit a fi deosebit de fiabile pe linkuri la distante de pana la 25km. Managementul facil prin WEB permite configurarea acestora de la distanta chiar daca sunt amplasate in locuri izolate, greu accesibile. Posibilitatea de alimentare prin sistem Power Over Ethernet s-a dovedit a fi o solutie excelenta in cazul locatiilor care nu au putut fi asigurate cu tensiune alternativa. Criptarea pe 128 biti asigura un nivel maxim al securitatii transmisiunilor radio. Configurarea echipamentelor pentru rutare RIP II a condus la segmentarea retelei pentru o utilizare eficienta a conexiunilor backbone.


Rezultatul
Desi conectate intr-o retea de date, se simtea nevoia unei comunicari directe intre locatii, de care sa poata beneficia si personalul mai putin specializat. Beneficiind de infrastructura wireless pentru transmisiuni de date deja existenta, a fost numai un pas pana la a se trece la implementarea comunicatiei de voce. Flexibilitatea echipamentelor a permis instalarea cu usurinta si integrarea facila a echipamentelor de VoIP, rezultatul fiind o retea complexa si completa, care sa satisfaca toate nevoile de comunicare ale intreprinderii.


In cadrul grupului Heidelberg, Agnor High Tech are deja referinte pentru sisteme de comunicatii wireless integrate la Carpat Cement Bucuresti, Casial Deva si Moldocim Bicaz.


Despre Agnor
Agnor High Tech este o firma integrator de sistem pentru comunicatii profesionale wireless, retele de date, voce, multimedia si asigura servicii de: consultanta, proiectare, testare, management de proiect, instruire, implementare, suport tehnic, mentenanta.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite