Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> ERP >> Stiri si comunicate

Compania ieseana Amur Grup a implementat solutie ERP WizPro

22 Aprilie 2008
Amur Grup, companie privata cu sediul in Iasi, a finalizat recent implementarea sistemului ERP (Enterprise Resource Planning) WizPro, oferit de Wizrom Software. Compania produce si comercializeaza o gama larga de materiale de constructii, incluzand profile din aluminiu si PVC, produse industriale unicate si prototipuri.


In doar 8 ani de la infiintare, compania a reusit sa se impuna pe piata locala si regionala prin calitatea produselor si serviciilor. De-a lungul timpului, evolutia companiei a implicat diversificarea produselor oferite, imbunatatirea serviciilor, iar la nivel intern - cresterea numarului de angajati si deschiderea a doua noi filiale in regiune. In 2007, managementul companiei a decis implementarea unei solutii informatice pentru optimizarea proceselor, o mai buna gestiune a activitatilor (financiar, contabilitate, gestiune, logistica, salarizare, vanzari) si pentru a obtine informatiile de business in timp real.


"Inainte de implementarea sistemului WizPro, pot spune ca gradul de integrare a activitatilor din intreprindere era destul de redus. Departamentele isi derulau activitatea in mod independent unul de celalalt, iar comunicarea era greoaie. Acum avem acces la analize precise referitoare la urmarirea achizitiilor, situatia stocurilor si gradul de onorare a comenzilor de la clienti, analize manageriale privind situatia clientilor, a vanzarilor, precum si indicatori financiar-contabili. Prin urmare, sistemul WizPro a corespuns cel mai bine cerintelor si asteptarilor noastre legate de un software ERP, iar multumita profesionalismului si experientei personalului din echipa de proiect am reusit impreuna implementarea cu succes a sistemului la noi in companie." - declara domnul Domitian Covalciuc, Director General, Amur Grup.


Prezenta pe piata romaneasca de solutii software pentru business management inca din 1992, Wizrom Software intelege importanta adaptarii continue a solutiilor sale la nevoile si cerintele clientilor. De aceea, compania vine in intampinarea acestor cerinte prin implementarea solutiei ERP (Enterprise Resource Planning) WizPro. Aplicatia integreaza, pe langa modulele de baza (financiar-contabilitate, gestiune, logistica, vanzari, salarizare, mijloace fixe), si alte functii pentru administrarea anumitor segmente de business. Aceste module specializate - cum sunt cele de CRM (Customer Relationship Management), productie la nivel de loturi si lucrul pe coduri de bara pentru asigurarea trasabilitatii, service si mentenanta, control de calitate, comert electronic, raportare si analiza de business - asigura un management modern al afacerilor.


In Romania, sistemul WizPro este utilizat cu succes de mai mult de 120 de firme, insumand peste 3,000 de utilizatori. In primele patru luni ale anului 2008, compania a incheiat 12 contracte de implementare a WizPro cu o valoare totala de aproximativ 700.000 de dolari. Experienta astfel acumulata aduce un avantaj important la implicarea in proiecte de amploare cum este cel de la Amur Grup. "Cred ca cea mai mare problema cu care se confrunta compania Amur Grup inainte de implementarea WizPro era lipsa unei viziuni de ansamblu, in timp real asupra business-ului. De aceea am stabilit o foarte buna fluidizare a comunicarii intre departamente prin implementarea generatorului de reguli de business.
Celelalte aspecte legate de optimizarea proceselor - precum optimizarea procesului de inventariere, circulatia interna a documentelor - pot fi astfel urmarite si imbunatatite permanent, in functie de evolutia companiei. Personal, proiectul Amur Grup a insemnat o provocare, dar si o sansa deosebita, dat fiind complexitatea implementarii, iar succesul sau se datoreaza in egala masura si sprijinului oferit de echipa Amur Grup", afirma Doamna Doina Bahna, Consultant Wizrom Software. Pe termen mediu, parteneriatul Wizrom - Amur Grup se va axa pe implementarea unui sistem de Business Intelligence - Panorama - pentru dezvoltarea segmentului de raportare si analiza manageriala.
Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite