Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Clarvision – software romanesc inteligent pentru controlul total al afacerii

24 Septembrie 2004



Evolutia pietei romanesti din ultimii ani arata faptul ca tot mai multe companii constientizeaza necesitatea organizarii si conducerii integrate a activitatii proprii cu ajutorul unui software de tip ERP. Conform studiului efectuat de IDC referitor la piata Enterprise Applications Suite din Romania si evolutia acesteia in 2003, se constata o tendinta de crestere constanta si rapida: comparativ cu 2002, piata solutiilor informatice integrate din domeniul economic aproape ca s-a dublat in 2003, inregistrand o crestere de 92,6% si o valoare de aprox. 28 mil. USD


De ce Clarvision?
Clarvision este o aplicatie software multimodulara de tip ERP care integreaza procesele de productie si comerciale, optimizand resursele disponibile ale intreprinderii. Fiind dezvoltat exclusiv pentru firmele din Romania este perfect adaptat specificului mediului romanesc de afaceri. Prin segmentarea precisa a pietei, Clarvision rezolva prioritar problemele producatorilor industriali.


  • Tehnologia incorporata este cea mai noua tehnologie de programare disponibila la ora actuala (.NET si C#), ceea ce garanteaza investitiei in sistem un termen indelungat de viata (10–15 ani). Multe sisteme ERP existente pe piata au fost create in tehnologii de programare care sunt astazi depasite.


  • Clarvision nu are problemele specifice sistemelor software importate si traduse, care nu reusesc sa surprinda specificul legislativ romanesc si care intampina probleme masive in domeniul contabilitatii financiare si al salarizarii. Abordand numai industria producatoare, ERP-ul Clarvision reuseste sa mentina acuratetea functionalitatilor si implicit o complexitate de utilizare optima.


    Modulele sistemului integreaza toate etapele procesului productiv si activitatile conexe din intreprindere – proiectarea productiei, lansarea si urmarirea acesteia, gestiunea achizitiilor si a stocurilor, interactiunea cu furnizorii, managementul relatiei cu clientii, urmarirea comenzilor, managementul financiar si gestiunea resurselor umane – ceea ce are ca principale rezultate trasabilitatea, standardizarea, optimizarea si, nu in ultimul rand, un sistem riguros de asigurare a calitatii.


    Portofoliu
    O serie de firme importante cu profil de productie au decis sa isi gestioneze activitatea curenta cu Clarvision,
    printre care fabrica de ceasuri Victoria Arad, producatorul de incaltaminte Medimpact Medias, producatorii de mobila Trinom, Amisa, Studio Mex si Vladeasa Huedin – furnizor pentru compania multinationala Ikea.


    Clarvision ERP este utilizat in prezent in peste 20 de firme cu profil de productie din Romania. Implementarile de pana acum ale sistemului au dus la urmatoarele constatari reale: o mai buna organizare la nivelul intregii firme, economie de timp prin automatizarea fluxului informational, obtinerea de informatii in timp real, management
    eficient al personalului si resurselor, control riguros asupra tuturor proceselor din intreprindere. Aceste rezultate pozitive nu ar fi fost posibile fara punerea la punct a unei metodologii de implementare detaliate, care sa surprinda si sa analizeze toate aspectele procesului de implementare a unui software ERP in activitatile curente ale unei companii.


    Planuri de viitor
    Dublarea cererilor pentru Clarvision a determinat reorientarea politicii de promovare si distributie. intrucat evolutia produsului pe piata interna a depasit deja estimarile financiare pentru 2004, compania clujeana EBS, producatorul sistemului, va deschide primele doua filiale din tara, la Arad si in Moldova. Pentru extinderea in locatii din afara Clujului si dezvoltarea filialelor ca centru de profit se vor investi cel putin 200.000 de Euro.


    EBS isi propune sa devina unul dintre ofertantii de seama de sisteme ERP pe piata romaneasca si primul ofertant de sisteme ERP pentru domeniul productiei industriale. Interconectarea cu aplicatii specifice productiei (software de proiectare pe calculator, masini cu comanda numerica) in scopul cresterii gradului de automatizare a proceselor productive reprezinta un alt obiectiv strategic.


    Compania EBS va prezenta sistemul integrat Clarvision si facilitatile pe care utilizarea sa le ofera firmelor cu profil de productie in cadrul Expozitiei Nationale de Evaluare a Productiei de Electronica si Software BINARY 2004. Expozitia va fi un bun prilej de a aduce la cunostinta publicului larg faptul ca acest software a fost dezvoltat in Romania, aplicand metodologiile de programare practicate la nivel international pentru a crea un produs care sa raspunda intocmai nevoilor specifice pietei romanesti.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite