Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

HP publica lista furnizorilor sai cei mai importanti

23 Aprilie 2008



HP a publicat recent lista principalilor sai furnizori, catre care sunt îndreptate peste 95% din fondurile pentru achizitii de materiale, fabricare si asamblarea produselor companiei în întreaga lume.
Totodata, HP a initiat un program pilot pentru sustinerea si educarea muncitorilor privind problemele legate de sanatatea femeilor, în rândul furnizorilor sai.
Publicarea listei este o premiera pentru o companie de talia HP si promoveaza ideea de transparenta si progres în ceea ce priveste ridicarea standardelor în cadrul lantului de furnizori ai industriei IT. Aceasta transparenta va duce la o serie de schimbari operationale pentru îmbunatatirea diferitelor aspecte ale muncii furnizorilor (sanatate si siguranta muncii, practici etice si de mediu). De asemenea, aceasta initiativa va încuraja si alte companii sa se implice mai mult în responsabilizarea lantului de furnizori.
Lista de furnizori HP include producatorii contractati, furnizorii de servicii pentru productia electronicelor, proiectantii si furnizorii de aparate casnice.
“HP publica lista celor mai importanti furnizori pentru a face posibila o mai buna colaborare cu acestia, pentru a mari gradul de responsabilitate al furnizorilor si pentru a asigura transparenta lantului de furnizori,” a declarat Mark Hurd, presedinte HP si chief executive officer. “Colaboram îndeaproape cu furnizorii nostri pentru a promova îmbunatatirea practicilor sociale si de mediu, atingând în acest fel vietile a peste 400.000 muncitori din toata lumea.”
Fiind cea mai extinsa companie de IT din întreaga lume, HP detine cea mai mare retea de furnizori din industria tehnologica. Principalii furnizori ai companiei trebuie sa se alinieze la Codul de Conduita al Industriei Electronice (EICC) si sa îndeplineasca standardele riguroase create de HP privind responsabilitatea sociala si de mediu, indiferent în ce parte a lumii activeaza furnizorii. “Prin publicarea listei sale de furnizori, HP face un pas important pe drumul catre o mai mare transparenta, în încercarea de a îmbunatati viata muncitorilor,” a declarat Reverendul David M. Schilling, director, Global Corporate Accountability Program, Interfaith Center on Corporate Responsibility. “Ne asteptam ca HP sa ridice stacheta si în viitor.” HP are o experienta îndelungata în promovarea responsabilitatii sociale si de mediu în cadrul lantului de furnizori, astfel:
HP a creat în anul 2002 o politica de responsabilitate sociala si de mediu în cadrul lantului de furnizori si a aplicat Codul de Conduita al Furnizorului HP catre cei mai importanti furnizori ai sai;
HP a ajutat la dezvoltarea si extinderea la nivelul întregii industrii a Electronic Industry Code of Conduct (EICC), care a fost introdus în 2004;
HP a realizat peste 400 de auditari în rândul furnizorilor sai principali din întreaga lume;
HP a lansat mai multe programe pentru furnizorii sai în Mexic, Europa de Est, China si sud-estul Asiei, oferindu-le instrumentele si abilitatile necesare pentru a-si îmbunatati performantele în domeniul responsabilitatii sociale si de mediu;
HP promoveaza si sustine în mod activ diversitatea furnizorilor, oferind companiilor oportunitati egale de a deveni furnizori si distribuitori autorizati.
În cadrul strategiei de dezvoltare a politicii de responsabilitate sociala si de mediu în rândul furnizorilor din industria tehnologica, HP a anuntat ca va aborda tema problemelor de sanatate ale femeilor.
HERproject (Health Enables Returns project – proiectul Sanatatea Aduce Venituri) este un program de instruire în domeniul sanatatii, elaborat ca raspuns la descoperirile unui studiu realizat de Fundatia David and Lucile Packard despre sanatatea reproducerii la femei în Mexic si China. HP initiaza HERproject în Ciudad Juarez, Mexic, prin colaborarea sa cu Business for Social Responsibility (BSR), lider global în cercetare si consultanta în domeniul responsabilitatii sociale corporatiste.
HERproject va fi dezvoltat împreuna cu doi dintre furnizorii HP, Pegatron Technology si Foxconn, pe o perioada de12 luni, începând din luna mai. HERproject va realiza o evaluare a nevoilor de sanatate ale femeilor din fabrici, va compila rezultatele, va dezvolta programe de educare a muncitorilor pentru a obtine o constientizare a problemelor de acest fel si va masura impactul programelor asupra muncitorilor.
Initiativa va viza o varietate de probleme de sanatate, inclusiv cancerul de sân, diabetul, hipertensiunea, papilomavirusul, cancerul cervical, obezitatea si problemele de nutritie, planificarea familiala si sanatatea reproducerii, prevenirea violentei domestice si îngrijirea copiilor, în special pentru mamele singure.
HP intentioneaza, de asemenea, sa lanseze HERproject în China. HP si BSR vor evalua posibilitatea implementarii HERproject si în alte regiuni.


Pentru mai multe informatii despre pionieratul HP în zona de responsabilitate sociala si de mediu a lantului de furnizori, puteti accesa: www.hp.com/hpinfo/globalcitizenship/gcreport/supplychain.html.
Mai multe informatii despre HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) puteti gasi la www.hp.com.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite