Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

IBM FileNet – „Activaţi-vă” conţinutul de afaceri!

25 Aprilie 2008



Creşterea volumului de informaţii reprezintă, la ora actuală, una dintre principalele provocări cu care se confruntă organizaţiile. Acest aspect devine din ce în ce mai îngrijorător, dacă ne gândim în termeni de eficienţă, costuri asociate gestiunii conţinutului nestructurat sau la necesitatea de a integra informaţiile cu procesele de afaceri, comunicarea cu clienţii sau aplicaţiile de lucru.
În aceste condiţii, se impune o soluţie care să asigure nu numai gestiunea informaţiilor, ci şi integrarea acestora cu procesele de afaceri desfăşurate în cadrul organizaţiilor. Astfel, implementarea unei soluţii Enterprise Content Management (ECM) care să cuprindă funcţionalităţi bine definite de tip Business Process Management (BPM) devine un imperativ.
În acest sens, Star Storage pune la dispoziţa companiilor IBM FileNet, unul dintre cele mai performante sisteme Enterprise Content Management, care asigură o platformă de management al informaţiilor bazată pe evenimente.
În mod concret, o platformă bazată pe evenimente permite corelarea informaţiilor de afaceri cu o serie de evenimente, care pot declanşa sau modifica pocese de afaceri, interacţionând în permanenţă cu aplicaţiile existente în cadrul companiei. Putem vorbi în aceste condiţii, despre noţiunea de „conţinut activ”.

Conţinut Activ – Integrarea informaţiilor cu procesele de afaceri

În ultima perioadă, foarte multe companii şi-au pus problema identificării unei modalităţi eficiente de gestiune a conţinutului. Marea majoritate au apelat la unul sau mai multe depozite de conţinut pentru stocarea şi managementul informaţiilor nestructurate. Cu toate acestea, conţinutul stocat în cadrul unui depozit central are, în general, un caracter pasiv. Informaţiile pot fi adăugate, vizualizate şi stocate conform unor criterii predefinite, însă exploatarea acestora presupune permanenta corelare cu procesele de afaceri desfăşurate în cadrul organizaţiei. În general, companiile asimilează conţinut în format electronic, pentru ca apoi să fie puse în situaţia de a alege informaţiile necesare şi de a decide asupra modului în care le vor utiliza în cadrul proceselor interne.
Conţinutul activ reprezintă mai mult decât un simplu document stocat în cadrul sistemului de management al conţinutului existent în cadrul companiei. În principiu, conţinutul activ integrează informaţiile cu procesele de afaceri, optimizând în acest mod eficienţa, productivitatea şi capacitatea de reacţie a organizaţiei.
Astfel, alături de informaţia propriu-zisă, conţinutul activ încapsulează metadate. Metadatele descriu tranzacţiile în care este implicată şi procesele de afaceri corespunzătoare, dar şi etapele următoare din ciclul de viaţă al acesteia.


IBM FileNet – Managementul informaţiilor, al proceselor de afaceri şi al înregistrărilor
Integrarea informaţiilor cu procesele de afaceri reprezintă una dintre premisele principale în vederea reducerii costurilor operaţionale şi a timpului alocat procesului decizional. Se impune deci necesitatea „activării” conţinutului de afaceri.
IBM FileNet asigură toate funcţionalităţile unei soluţii de gestiune a conţinutului, alături de instrumente puternice de gestiune a proceselor de afaceri (Business Process Management) şi beneficiile asociate utilizării conţinutului activ. În acest mod, organizaţiile beneficiază de posibilitatea automatizării proceselor de afaceri, accesul rapid şi managementul facil al informaţiilor. De asemenea, IBM FileNet oferă funcţionalităţi performante de management al înregistrărilor, asigurând astfel conformitatea cu reglementările şi cerinţele interne privind perioadele de retenţie a conţinutului. Se asigură, în acest mod, un grad ridicat de flexibilitate operaţională şi un nivel scăzut al costului total al proprietăţii.
Prin intermediul celor două suite de soluţii IBM FileNet P8 Content Manager şi IBM FileNet P8 Business Process Manager, IBM FileNet pune la dispoziţia organizaţiilor funcţionalităţi puternice care asigură:
Captura şi gestiunea informaţiilor în diferite formate: documente, e-mail, conţinut Web sau multimedia
Stocarea, arhivarea, regăsirea şi transmiterea informaţiilor în cadrul organizaţiilor prin intermediul unei game variate de puncte de acces inclusiv portaluri Web, browsere Web, device-uri mobile şi aplicaţii client
Automatizarea proceselor de afaceri
Colaborarea facilă interdepartamentală prin intermediul fluxurilor de lucru stabilite la nivelul proceselor de afaceri
Managementul ciclului de viaţă al conţinutului prin intermediul politicilor de retenţie a informaţiilor
• Simplificarea procesului decizional.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite