Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

LASER versus INKJET

25 Aprilie 2008



Majoritatea clienţilor îşi doresc ca soluţiile de tipar digital color să le ofere calitate superioară, productivitate ridicată şi fiabilitate. Océ a încorporat aceste calităţi în sistemele sale color - Océ ColorStream 10000 şi Océ JetStream 2200. Principalul element care diferenţiază aceste prese digitale color este tehnologia pe care se bazează - laser versus inkjet.
Tehnologia de imprimare este în strânsă legătură cu tipul aplicaţiilor realizate. Pentru un mix echilibrat de documente color şi alb-negru sunt recomandate sistemele laser, pe de altă parte pentru producţia de grafică color profesioniştii în tipar digital ar trebui să opteze pentru inkjet.
De aceea, Océ JetStream 2200 va fi cea mai bună alegere pentru tipărirea campaniilor de mailing personalizate şi a altor documente color cu date variabile. Sistemul este unic prin capacitatea sa de a produce imagini color de calitate superioară, cu o viteză de 2180 imagini pe minut şi o rezoluţie de 600 dpi.
Secretul său îl reprezintă revoluţionara tehnologie piezoelectrică “drop-on-demand”- Océ DigiDot. Această inovaţie tehnologică utilizează capete de imprimare inkjet piezoelectrice, ce eliberează cerneala la cerere. Graţie ei, utilizatorii au posibilitatea de a varia dimensiunea picăturilor, astfel putând reproduce fidel cele mai complexe imagini şi cele mai fine detalii pe o gamă foarte variată de materiale de imprimare. Totodată,
dimensiunea scăzută a picăturilor de cerneală reduce temperatura de uscare, consumul de energie şi, implicit, costurile.
În cazul imprimării de tiraje scurte de cărţi, manuale şi cataloage este recomandat Océ ColorStream 10000. Sistemul produce 852 de imagini pe minut, la o rezoluţie de 600 dpi, datorită tehnologiei sale Océ GraphicArts Dot Modulation. Aceasta face posibilă variaţia luminescenţei fiecăreia dintre cele 11 000 de diode. Multiplele niveluri de energie electrică rezultate conduc la producerea de puncte de diferite dimensiuni – acestea sunt modulate. Prin urmare, punctele raster pot fi variate la infinit, ceea ce le permite utilizatorilor să tipărească imagini fără nici un compromis în privinţa numărului de tonuri de gri redate.În funcţie de aplicaţiile realizate, profesioniştii tiparului pot opta pentru sisteme laser sau inkjet, având siguranţa că vor obţine nivelul de calitate şi productivitate dorit.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite