Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

AMD ofera solutii complete si echilibrate pentru calculatoare desktop

26 Aprilie 2008




— Trei procesoare noi AMD Phenom™ X3 triple-core contribuie la dezvoltarea flexibilitatii si performantelor scalabile ale platformelor bazate pe procesoare AMD —


SUNNYVALE, Calif. – 23 Aprilie 2008 – AMD (NYSE: AMD) a anuntat astazi disponibilitatea a trei modele noi de procesoare triple-core AMD PhenomTM X3 care, combinate cu seria de chipseturi AMD 780, pot oferi clientilor o experienta Full HD, grafica superba în jocuri si performanta digitala. Fiind singurele procesoare x86 triple-core din lume, seria AMD Phenom X3 poate aduce tehnologia multi-core la îndemâna unui public mult mai larg, aflat în cautarea unor procesoare ce pot sustine efortul de lucru cerut de aplicatiile de divertisment digital ale momentului.
Dezvoltarea dispozitivelor media digitale si de divertisment a schimbat modul în care clientii folosesc calculatorul si a generat asteptari ridicate pentru abilitati de procesare si grafice. Doi dintre factorii determinanti pentru utilizator la achizitionarea unui calculator sunt placa video si procesorul, situatie în care clientul cântareste avantajele si dezavantajele. Calculatoarele bazate pe solutii AMD salveaza utilizatorul din aceasta dilema cu ajutorul unor sisteme echilibrate ce permit Ultimate Visual Experience, scalabilitate si ofera valoare adaugata.
„Pe piata actuala, clientii sunt prea des obligati sa analizeze beneficiile unei anumite componente în defavoarea alteia, în timp ce studiaza declaratiile de marketing unilaterale,” a declarat Leslie Sobon, AMD Director of Product and Brand Management. „AMD este singura companie din lume capabila sa ofere o solutie echilibrata fara compromisuri de performanta, oferind o experienta vizuala extraordinara si performante ridicate în rularea aplicatiilor multiple.”
Adevarata tehnologie multi-core bazata pe Direct Connect Architecture a conferit companiei AMD posibilitatea sa lanseze pe piata primele si unicele procesoare triple-core din lume. Aceste procesoare unice aduc beneficii similare celor disponibile prin procesoarele quad-core AMD Phenom X4 si sunt concepute cu scopul de a mari performantele stilului de lucru multitasking curent si al aplicatiilor digitale sau jocurilor fata de procesoarele dual-core rulând la aceleasi frecvente. Noile procesoare triple-core AMD Phenom X3 raspund cererii de performanta în regim multi-core de pe piata, precum si unor situatii reale cum ar fi rularea aplicatiilor avansate în Windows Vista®.
„Tehnologia AMD multi-core, incluzând aici procesoarele AMD Phenom X4 si AMD Phenom X3, deschide drumul spre îmbunatatirea performantelor si puterii sistemelor desktop, ” a declarat Keith Smith, Director Microsoft Developer Division Microsoft Corp. „În calitate de lideri de piata si beneficiari ai tehnologiilor multi-core, intentionam sa folosim tehnologiile puternice de procesare ale procesoarelor AMD Phenom X4 si AMD Phenom X3 în beneficiul clientilor ce utilizeaza produsele Microsoft.”
Platformele desktop bazate pe solutii AMD confera distribuitorilor flexibilitate prin livrarea de platforme diferentiate ce satisfac diversele cerinte ale utilizatorilor finali. AMD reprezinta o valoare unica pe piata prin procesoarele Phenom X3 si chipseturile AMD 780G; platformele bazate pe aceste solutii ofera performante grafice si de procesare cu care utilizatorii s-au întâlnit în trecut doar pe sistemele cele mai performante. Completarea ofertei cu procesoarele grafice ATI RadeonTM permite aparitia unei game de calculatoare premium irezistibile, generatoare a unei experiente digitale si divertisment absolute. În particular, tehnologia ATI Hybrid Graphics poate accelera performanta prin utilizarea calitatilor placilor video ATI distincte, precum si a chipurilor grafice integrate in chipseturile AMD 780G, obtinand o performanta si o valoare remarcabile.


Testimoniale
„Utilizând combinatia de procesoare triple-core AMD PhenomTM X3 si cele mai recente modele de placi de baza AMD 780G, avem posibilitatea de a creea sisteme HD home entertainment incredibile pentru clientii nostri. Clientii sunt entuziasmati atunci când constata rularea cursiva a filmelor Blu-Ray si a restului de continut HD de pe sistemele lor.”
Todd Swank – VP of Marketing, Nor-Tech


„Chipsetul AMD 780G si procesoarele AMD PhenomTM X3 reprezinta o completare fantastica a ofertei noastre de calculatoare de lux. Acestea constituie o platforma eleganta pentru media centerul nostru Axess HD cu suport Blu-ray si cablu digital la rezolutie 1080p (full HD) – fara a mai fi nevoie de solutii video distincte. În plus, ATI Hybrid Graphics ofera performante 3D remarcabile pentru jocurile actuale din ce în ce mai pretentioase, ceea ce constituie un avantaj pentru gama Dash Friends and Family PC. Nu puteam fi mai încântati de procesoarele AMD Phenom X3 si chipseturile AMD 780G oferite de AMD.”
Wallace Santos – CEO si fondator, Maingear


„Seriile noastre Gamer Ultra contin cele mai recente procesoare triple-core din seria AMD PhenomTM X3 8000, alaturi de chipsetul robust AMD 780G; aceasta pereche unica îmbunatateste calitatea video si eficienta sistemelor desktop, ceea ce permite calculatoarelor Cyberpower sa ofere clientilor solutii gaming superioare la un pret incredibil.”
Eric Cheung – CEO, Cyberpower


Disponibilitate
Procesoarele AMD Phenom X3 vor fi disponibile prin intermediul partenerilor de distributie ai companiei AMD.
Procesoarele triple-core AMD Phenom™ X3 8750 - (2.4GHz) - 195 $
Procesoarele triple-core AMD Phenom™ X3 8650 - (2.3GHz) - 165 $
Procesoarele triple-core AMD Phenom™ X3 8450 - (2.1GHz) - 145 $
Pentru detalii privind preturile procesoarelor, va rugam vizitati www.amd.com/pricing. Pentru alte materiale de presa referitoare la modelele AMD Phenom X4 si AMD Phenom X3, inclusiv specificatiile tehnice si disponibilitatea, poze sau suport, va rugam vizitati www.amd.com/multicore-desktop/presskit.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite