Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Strategia Cisco de inovare impulsionează transformarea centrelor de date

27 Mai 2008



Produsele inovatoare pentru centre de date, interoperabilitatea în domeniu şi îmbunătăţirile aduse programelor de canal creează oportunităţi extraordinare pentru clienţii şi partenerii companiei Cisco
Marcând recenta evoluţie a viziunii bazate pe comunicaţiile în reţea Data Center 3.0 de transformare a centrului de date într-un mediu virtualizat pentru accesarea „oriunde şi oricând” a conţinutului de pe orice dispozitiv, Cisco a prezentat recent următoarele produse şi soluţii inovatoare: switch-ul pentru centre de date Cisco Nexus 5000, soluţia de interoperabilitate prin intermediul unui ecosistem de parteneri de aplicaţii şi de sisteme şi adoptarea accelerată a strategiei de facilitare a comunicării cu partenerii de canal pentru centre de date.


Seria Cisco Nexus 5000 consolidează portofoliul existent de switch-uri pentru centre de date şi se bazează pe implicarea companiei Cisco în investiţii masive în următoarele 18 luni vizând dezvoltarea de produse şi de capabilităţi noi care să permită structurarea de către clienţi a centrelor de date de generaţia următoare şi crearea de oportunităţi noi în domeniu pentru partenerii de canal Cisco. Dezvoltarea switch-ului Nexus 5000 Series a constituit un efort colaborativ între Cisco şi Nuova Systems. De asemenea, Cisco şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona participaţia nedeţinută încă de 20% la compania Nuova Systems cu sediul la San Jose, o acţiune Cisco destinată dezvoltării de produse de generaţia următoare pentru piaţa centrelor de date.


Switch-ul Cisco Nexus 5000 este destinat consolidării centrelor de date prin protejarea investiţiilor, permiţând clienţilor să realizeze tranziţii la structuri unificate. De asemenea, acest produs îndeplineşte cerinţele stringente ale clienţilor privind continuitatea operaţională, flexibilitatea transportului şi scalabilitatea. Structurile unificate permit organizaţiilor IT să simplifice infrastructura de cablare, să reducă numărul de adaptoare necesare, să diminueze costurile şi să reducă consumurile energetice şi emisiile aferente de bioxid de carbon. Seria de switch-uri Cisco Nexus 5000 asigură frecvenţă de linie, latenţă redusă, switching 10 Gigabit Ethernet precum şi prima soluţie din domeniu de consolidare bazată pe standarde a sistemelor de intrare/ieşire (I/O) prin intermediul suportului pentru FcoE (Fibre Channel over Ethernet), a tehnologiei de convergenţă Data Center Ethernet şi a tehnologiilor de virtualizare. Acest switch constituie o extindere a familiei Cisco Nexus şi este destinat asistării cererii sporite de sisteme I/O pentru procesoare multicore şi medii virtualizate. Prin suportul oferit pentru FCoE, switch-ul Cisco Nexus 5000 consolidează reţelele LAN, reţelele SAN Fibre Channel/iSCSI şi traficul prin clustere de servere în structuri unificate bazate pe Ethernet. De asemenea, switch-ul Cisco Nexus 5000 oferă servicii optimizate de maşină virtuală (VM) pentru consolidarea viziunii Cisco Data Center 3.0, facilitând adaptarea rapidă a organizaţiilor IT la actualele cerinţe comerciale dinamice prin furnizarea de servicii infrastructurale şi bazate pe aplicaţii din structuri partajate de resurse consolidate de calcul, de stocare şi de comunicaţii în reţea.


În prezent, noua platformă de switching Cisco Nexus 5000 este testată şi de compania SAVVIS, un binecunoscut furnizor global de servicii utilitare IT specializat în servicii de găzduire, de reţea şi bazate pe aplicaţii. „Considerăm că implementarea unei structuri unificate ar aduce companiei SAVVIS avantaje multiple, inclusiv posibilitatea de a furniza clienţilor servicii de calitate sporită în condiţiile reducerii costurilor operaţionale la nivelul centrelor noastre de date. Capacitatea platformei Cisco Nexus 5000 de a asigura o structură unificată îi oferă o atractivitate deosebită şi, de aceea, în prezent, o evaluăm activ,” a declarat Bryan Doerr, Chief Technology Officer, SAVVIS.


Platforma Cisco Nexus 5000 se poate conecta la platformele Cisco Nexus 7000 sau Cisco Catalyst 6500® din structurile stratificate de agregare/nucleu ale centrele de date. De asemenea, platforma Cisco Nexus 5000 se poate conecta, prin intermediul interfeţelor proprii Fibre Channel, la structurile SAN încorporate în platforma Cisco MDS 9000. Aceasta permite instalarea platformei Cisco Nexus 5000 şi a standardului FCoE pentru consolidarea sistemului I/O la nivelul de acces şi protejarea investiţiilor în tehnologii în structurile stratificate de agregare/nucleu.


La efortul de creare a unor soluţii de structuri unificate complete utilizând platforma Cisco Nexus 5000 participă numeroşi parteneri de ecosistem, cum ar fi 3PAR Data, APC, Broadcom, Dell, EMC, Emulex, Intel, NetApp, Netxen, Panduit, QLogic şi VMware.


Dezvoltarea unor practici operaţionale pentru centrele de date
Pentru a continua alinierea la oportunităţile oferite de centrele de date, Cisco dezvoltă programul de canal destinat instruirii partenerilor în dezvoltarea unor practici operaţionale pentru centrele de date centrate pe reţele. Unul dintre aspectele acestui efort este tranziţia de la specializarea DCNI (Cisco Data Center Networking Infrastructure) la DCNI 2.0, care recunoaşte partenerii cu practici operaţionale cu grad sporit de calificare pentru centrele de date. Programul Cisco DCNI 2.0 Specialized Partners va oferi clienţilor cunoştinţe aprofundate despre tehnologiile pentru centre de date precum şi instrumente de monitorizare a activităţilor de vânzare, de instalare şi de furnizare către clienţi a serviciilor şi a soluţiilor sofisticate pentru centre de date.


În plus, pentru partenerii care decid să adere la practici operaţionale pentru centre de date centrate pe reţele, Cisco va oferi instrumente de facilitare şi stimulente financiare îmbunătăţite. Printre acestea se numără introducerea programului Cisco Data Center VIP (Value Incentive Program), care recompensează partenerii care investesc în practici comerciale complexe vizând centrele de date. Cisco continuă îmbunătăţirea portofoliului de instrumente de facilitare pentru parteneri prin lansarea Cisco Data Center Partner Practice Builder, o abordare simplificată şi repetabilă de creare a unor practici bazate pe soluţii Cisco şi a platformei de dezvoltare a afacerilor Steps to Success, care furnizează un model de abordare etapizată a clienţilor precum şi resursele asociate destinate facilitării vânzării, furnizării şi asistării soluţiilor Cisco de afaceri bazate pe tehnologii avansate.


„Cu un istoric dovedit de succese remarcabile în furnizarea de soluţii inovatoare de reţea pentru comunicaţii de date/video/voce şi reţele de stocare, Cisco şi partenerii săi de canal deţin o poziţie unică în procesele de transformare a centrelor de date în reţele flexibile şi eficiente care revoluţionează modul de adoptare de către clienţi a strategiilor IT noi şi de abordare a cerinţelor comerciale dinamice. Furnizând un portofoliu complet de soluţii pentru centre de date, programe de canal şi stimulente financiare îmbunătăţite prin programul Data Center VIP, contribuim la crearea unor oportunităţi extraordinare pentru accelerarea dezvoltării, a diferenţierii şi a sporirii profitabilităţii companiilor partenerilor noştri,” a spus Edison Peres, Vice President of Worldwide Channels, Cisco.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite