Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Rezultatele din Q1 2008 arata consolidarea cresterii Romtelecom pe serviciile de Internet de banda larga, date si televiziune

29 Mai 2008



Actionarul majoritar al Romtelecom, OTE, a anuntat astazi rezultatele financiare pentru trimestrul intai 2008, conform standardelor IFRS.



Rezultatele corespunzatoare primului trimestru al anului 2008 confirma tendintele stabilite in 2007 pentru activitatile Romtelecom, cu cresteri puternice pe noile segmente de servicii (Internet de banda larga, date si servicii de televiziune) si o stabilizare a bazei de clienti pentru telefonie fixa in jur de 3 milioane. Astfel, rezultatele din primele luni ale anului confirma repozitionarea Romtelecom ca operator competitiv pe piata romaneasca.


Serviciile de date (ADSL, VPN, alte servicii de banda larga), un sector care genereaza tot mai multe venituri, au inregistrat o crestere semnificativa (+69%) in primul trimestru al anului 2008, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. La sfirsitul acestui trimestru se inregistrau 448.000 utilizatori de Internet de banda larga ClickNet. De asemenea, serviciul de televiziune Dolce lansat la finalul lunii noiembrie 2006 a atins pragul de 484.000 clienti la finalul primului trimestru din 2008.


In ceea ce priveste telefonia fixa, rata de utilizare s-a marit semnificativ, mai ales traficul pentru convorbiri interurbane (+89% in trimestrul 1 din 2008 comparat cu trimestrul 1 din 2007), indicand satisfactia clientilor fata de noile oferte lansate in cadrul politicii comerciale Clientul pe locul 1 (cum ar fi posibilitatea convorbirilor nelimitate in retea, in afara orelor de virf, pentru toate abonamentele cu minute incluse).


Veniturile corespunzatoare trimestrului intai 2008 sunt stabile in comparatie cu aceeasi perioada a anului anterior, atingand aproximativ 219 milioane euro. Cheltuielile operationale din acest trimestru, excluzind amortizarea si deprecierea, sunt cu 24,4% mai mari decit in aceeasi perioada a anului 2007, mai ales datorita constituirii unui provizion de 29,6 milioane euro, reprezentind cheltuieli legate de procesul de restructurare pe care compania il deruleaza in anul 2008.


Fara cheltuielile exceptionale legate de restructurare, profitul operational înainte de deducerea dobânzilor, impozitelor, deprecierii şi amortizării (EBITDA) este aproape identic cu cel de anul trecut, inregistrand o usoara scadere in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, atingind 39% fata de 40,8% anul trecut.


“Ne-am asumat provocarea de a reconstrui organizatia in timp ce opereaza la viteza maxima si rezultatele arata ca suntem pe drumul cel bun. Ne concentram atit asupra imbunatatirii proceselor interne si a eficientei intregii organizatii, cit si asupra cresterii bazei de clienti si a intaririi pozitiei noastre pe segmentele de piata in crestere”, a declarat Yorgos Ioannidis, director general Romtelecom.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite