Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

10 ani de creştere constantă şi eficienţă pentru Datanet Systems

31 Mai 2008



Privind din perspectiva celor 10 ani de la înfiinţare, prin experienţa, succesele şi premierele înregistrate, compania Datanet reprezintă un exemplu de organizaţie care a ştiut de la început ce vrea. Echipa Datanet a avut priceperea să îşi canalizeze competenţele pentru susţinerea unor tehnologii inovatoare, reuşind să se afirme pe o piaţă extrem de concurenţială. Mărturie stau şi cele peste 50 de proiecte realizate numai în ultimii trei ani, dar şi cifra de afaceri de peste 35 de milioane Euro realizată în această perioadă.


Continuă adaptare la inovaţie


Dragoş STROESCU, Director de Vânzări la Datanet Systems

Cum a evoluat portofoliul de soluţii oferit de Datanet Systems?

Dacă în anii 1998-2000, reţele mari de date din ţară aveau câteva zeci de noduri, în prezent Datanet operează, implementează şi întreţine reţele cu acoperire naţională cu peste 1.000 de noduri active, cu capacităţi ce depăşesc viteze de 10Gbps, pentru companii mari sau operatori Telecom. Am început cu implementări de reţele locale , Ethernet, Token Ring, Novell şi reţele WAN bazate pe tehnologii X. 25, Frame Relay şi satelit însumând 10-20 noduri. Încă de la început am încercat să depăşim aşteptările clienţilor, deschizând noi căi de evoluţie în comunicaţii, bazate pe cele mai noi implementări tehnologice. În prezent, portofoliul nostru acoperă soluţii de transport pentru trafic de date/voce/video în reţele mari LAN/WAN, servicii profesionale pentru implementări de reţele IP Backbone, securitatea comunicaţiilor de date, soluţii de proiectare şi implementări Data Center, furnizarea de echipamente pentru toate soluţiile oferite, soluţii de network management, precum şi servicii profesionale de design, implementare şi suport tehnic. Suntem implicaţi în proiecte de valori şi dimensiuni mari la nivel naţional. Referindu-ne la clienţii principali, pot enumera o mare parte din băncile mari, numeroase corporaţii şi principalii operatori telecom din ţară.


Ce particularizează serviciile oferite de Datanet Systems?
Eforturile pe care le facem pentru asigurarea expertizei tehnice a serviciilor noastre au fost încununate de obţinerea statutului de Cisco ATP (Authorized Technology Provider) pentru IOS XR. Cisco ATP este nivelul maxim de certificare Cisco pentru noi tehnologii.
De asemenea, am obţinut un nivel de satisfacţie al clienţilor foarte ridicat, măsurat de noi în cadrul sistemului de management al calităţii, conform ISO 9001, cât şi de Cisco, prin chestionarele periodice adresate clienţilor noştri. Din 2004, Datanet a devenit în premieră în România Cisco Gold Partner.


O echipă unită prin expertiză şi disponibilitate



Liviu GHEORGHE, Director Tehnic, Datanet Systems


Ce rol joacă expertiza personalului în serviciile furnizate de Datanet Systems?
Oamenii care stau în spatele soluţiilor tehnice şi a serviciilor noastre sunt principalii autori ai realizărilor Datanet din cei 10 ani de activitate. Echipa tehnică este preocupată constant de furnizarea de servicii de calitate şi de reducerea timpilor de remediere a oricărei probleme semnalate. Dispunem de o expertiză profesională cu largă acoperire tehnologică, oferind servicii ce acoperă întregul ciclu de viaţă al echipamentelor şi care a fost, încă de la începuturile activităţii, unul din motoarele de progres. Operaţiunile de service şi asistenţă tehnică asigură o acoperire geografică la scară naţională, cu timp de răspuns garantat în 4 ore, 24 de ore x 7 zile sau chiar în două ore pentru 10 dintre marile oraşe.
Atât managementul firmei, cât şi toţi inginerii din departamentul tehnic, au înţeles că fără o pregătire continuă, susţinută şi verificată prin examene periodice de certificare nu vom putea îmbunătăţi poziţia pe care o avem în prezent pe piaţă. Fiecare nou angajat din echipa noastră tehnică intră imediat într-un program susţinut de pregătire profesională în tehnologiile larg răspândite de telecomunicaţii. După această etapă, el urmează să se specializeze într-un domeniu tehnologic precum Securitate IP, Comunicaţii Unificate, Service Provider, Routing & Switching, WLAN, Network Management.


Cum asiguraţi calitatea proiectelor şi implementărilor?
În primul rând, folosim în proiecte mari coordonatori de proiecte certificaţi; în al doilea rând, avem definite o serie de proceduri în cadrul sistemului de management al calităţii, conform ISO 9001, urmărite riguros. În plus, în echipele de implementare de proiect se află ingineri cu experienţă de minim 5 ani în implementări similare, mulţi colegi lucrând aici de 8-10 ani. Firma deţine cei mai mulţi ingineri certificaţi CCIE în România (6 în prezent), CCNP (12), dar şi CCDP. Această calificare ne-a permis să finalizăm în cele mai bune condiţii implementări de excepţie, dintre care pot enumera primele reţele NGN din România, incluzând echipamente Cisco CRS-1, GSR cu IOS XR si, de asemenea, sisteme de telefonie IP de companie cu peste 4000 de utilizatori şi sisteme Cisco IP Contact Center Enterprise.


Operaţiunile ajută la buna desfăşurare a oricărui proiect



Daniela VELICU, Director Operaţiuni la Datanet Systems


Descrieţi în câteva cuvinte activitatea departamentului pe care îl conduceţi.
Principalele activităţi derulate de acest colectiv sunt legate de fluxurile comerciale, logistice şi de educaţie. Echipa comercială are ca principale atribuţii asigurarea activităţilor de vânzare pentru zona de mid-market şi SMB, generarea ofertelor comerciale, precum şi toate activităţile legate de licitaţii. Din punct de vedere logistic, Datanet dispune de posibilitatea manipulării volumelor mari de marfă şi satisfacerea cerinţelor speciale ale clienţilor în aceasta privinţă. De asemenea, termenele noastre scurte de livrare înseamnă orchestrarea unei logistici deosebite.
Altfel spus, operaţiunile sunt doar o rotiţă în angrenajul complex care defineşte o companie, dar fără de care aceasta nu poate funcţiona la întreaga capacitate. Valorile care primează în activitatea noastră sunt rapiditatea, precizia şi productivitatea.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite