Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Selgros a ales Novensys pentru implementarea Food Vision

31 Mai 2008




Eficientizare operaţională şi creştere a productivităţii în conformitate cu standardele de calitate UE

Extinderea rapidă pe plan naţional a Selgros Cash&Carry SRL România a necesitat dezvoltarea unui sistem informatic integrat care să furnizeze managementului un instrument de lucru eficient, apt să permită adaptarea rapidă la cerinţele pieţei, într-un mediu cu un nivel de competitivitate crescut.
Prin competenţele sale şi portofoliul software şi hardware complex, Novensys a realizat o implementare eficientă a aplicaţiei Food Vision.


Situatie client
Selgros Cash&Carry SRL România, subsidiară a concernului OHG Fegro Selgros Gesellschaft für Großhandel mbH & Co din Germania, membru REWE GROUP Köln, activează pe piaţa locală din mai 2001. După deschiderea primului magazin la Braşov, Selgros România a avut o evoluţie rapidă pe piaţa de retail autohtonă, cu noi magazine deschise în fiecare an în marile oraşe ale ţării.


Activitatea complexă desfăşurată în cele 17 magazine din reţeaua Selgros, gestionarea a aproximativ 42.000 de articole alimentare şi nealimentare, dar mai ales necesitatea introducerii unei soluţii de trasabilitate pe zona carmangerie, în conformitate cu noile standarde ale Uniunii Europene, au impus identificarea şi implementarea unui instrument dedicat de management, care să permită adaptarea rapidă la cerinţele pieţei, într-un mediu cu un nivel de competitivitate crescut în care activează jucători mari din piaţa internaţională.


Identificarea soluţiei şi alegerea implementatorului
FoodVision, soluţia aleasă şi implementată într-o primă fază într-un proiect pilot la Braşov (ulterior fiindextinsă la toate magazinele Selgros din România), a fost selectată în urma unui proces minuţios de analiză a aplicaţiilor existente, la care au participat activ firma germană MODUS Consult şi compania Novensys, partener tradiţional al Selgros Cash&Carry în România (încă din primul an de activitate pe piaţa locală a retailerului, Novensys a implementat la Selgros Braşov un proiect de gestiune – inventariere magazine, bazat pe terminale mobile).


În alegerea acestei soluţii a contribuit decisiv şi faptul că FoodVision este conformă cu standardele HACCP, directiva 178/2002 a UE şi reglementările internaţionale Food Standard, fiind utilizată în numeroase ţări din Uniunea Europeană.


Solutia Novensys
Dezvoltată din aplicaţia Microsoft Dynamics NAV, FoodVision este o aplicaţie verticală dedicată industriei alimentare, cu funcţionalităţi superioare de trasabilitate şi management al producţiei, care poate însă acoperi şi arii funcţionale specifice unei soluţii de management al informaţiilor end-to-end (gestiune financiară, managementul lanţului de aprovizionare, Business Intelligence, personal şi salarizare, logistică, automatizarea depozitelor şi a forţei de vânzări etc.).


FoodVision se adresează cu precădere companiilor procesatoare din industria alimentară (companii procesatoare de carne, crescătorii de animale, abatoare, firme distribuitoare de carne şi produse din carne, lanţuri de retail etc.). Soluţia acoperă cerinţele primare de creştere a productivităţii – reducere a costurilor de producţie şi mărire a vitezei de răspuns la solicitările pieţei, la acestea adăugându-se o serie de funcţionalităţi specifice.


Spre exemplu, aplicaţia oferă o serie de funcţionalităţi superioare de trasabilitate alimentară – în momentul recepţiei produsului, sistemul alocă un număr de lot fiecărui articol, pe parcursul procesului de producţie acest număr de lot fiind alocat automat tuturor articolelor care rezultă din prelucrarea articolului recepţionat iniţial. Numărul de lot introdus în codul de bară al produsului final asigură identificarea tuturor clienţilor care au cumpărat produse din lotul respectiv, ceea ce oferă posibilitatea retragerii rapide a unui lot de pe piaţă în cazul în care apar probleme cu un produs din lot. Identificarea istoricului unui produs şi a materiilor prime din care a fost produs devine astfel un proces care se poate realiza foarte rapid şi facil în cadrul lanţului alimentar (de la preluare, transport, depozitare, procesare, distribuţie şi comercializare). Aplicaţia permite decelarea tuturor riscurilor, precum şi controlul şi înlăturarea lor într-un mod eficient, asigurând respectarea standardelor managementului siguranţei alimentare.


Beneficii pentru client
Fiind o soluţie dedicată industriei alimentare, FoodVision include funcţionalităţi specifice, care permit eficientizarea procesului de producţie în industrie, cum sunt:
• calculul cantităţilor recomandate şi verificarea rezultatelor planificate;
• identificarea ingredientelor necesare şi produselor finite ce pot fi procesate din aceste materii prime;
• calcularea valorilor nutritive;
• managementul reţetelor;
• managementul ciclului de viaţă al produselor pentru produsele cu perisabilitate ridicată;
• managementul deşeurilor etc.


Totodată, aplicaţia acoperă toată aria de funcţionalităţi a unei soluţii de Enterprise Resource Planning – ERP (fiind dezvoltată pe baza aplicaţiei Microsoft Dynamics NAV), incluzând: module de achiziţii, vânzări şi livrări; modul de rutare; managementul loturilor şi urmărirea acestora; planificare producţiei, sistem de documentare a calităţii etc.
FoodVision beneficiază astfel de toate avantajele soluţiilor Microsoft Dynamics, oferind posibilitatea înlocuirii unui sistem informatic eterogen, alcătuit din soluţii neintegrate, care nu pot comunica eficient între ele, cu o singură soluţie complet integrată, care conectează întreaga organizaţie cu clienţii, furnizorii şi partenerii de afaceri, oricând şi oriunde.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite