Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Soluţiile ELO de document management utilizate de Ministerul Mediului īn Germania

03 Iunie 2008



În 1994, în urma unei înţelegeri administrative între ministerele de mediu statale şi federale a peste 15 ţări, a fost stabilită necesitatea creării unei baze de date centrale pentru colectarea şi actualizarea informaţiei, considerată crucială pentru segmentul de protecţie a mediului. Organismul astfel creat, GSBL, a început să furnizeze o paletă diversificată de caracteristici şi proprietăţi ale substanţelor chimice, date concrete şi actualizate pentru toţi cei implicaţi.
Pentru o mai bună gestionare a întregii cantităţi de informaţie, s-a decis implementarea unui sistem de management al documentelor pentru a stoca şi gestiona toată documentaţia – date fizico-chimice, informaţii rezultate în urma testelor, măsuri de protecţie a mediului şi a consumatorilor, măsuri de acţiune, date index sau informaţii referitoare la legislaţia substanţelor. Pentru aceasta, a fost aleasă varianta ELO Internet Gateway pentru o accesare facilă prin intermediul unui browser web, fără a fi necesare eforturi şi cheltuieli suplimentare cu instalarea.


Instalarea soluţiei pilot
În urma unui studiu de piaţă a fost ales sistemul de document management ELO ca soluţie de platformă. În cadrul unui proiect pilot, în decembrie 2002 sistemul a fost implementat în cadrul organizaţiei, iar la scurt timp după aceasta, a crescut semnificativ şi numărul documentelor gestionate.


Creşterea gradului de disponibilitate
Pe parcursul proiectului, la sfârşitul anului 2003, prin creşterea continuă a numărului de utilizatori şi prin instalarea a numeroase alte servicii, s-a stabilit necesitatea extinderii soluţiei pentru crearea unei mai mari disponibilităţi pentru întregul sistem. Au fost utilizate modulele de Replicare şi Mobile datorită cerinţei de lucru în mod offline pe staţiile de DMS.
Modulul ELOProfessional MOBILE reprezintă versiunea mobilă pentru notebook-uri şi laptop-uri. Asigură funcţionalitatea totală pentru administrări descentralizate ale informaţiei.
Versiunea mobilă are mecanisme de replicare utile pentru reconcilierea datelor cu cele din sistemul de server de arhivă central şi le sincronizează conform parametrilor definiţi de replicare. Baza de date locală furnizează un sistem de căutare şi funcţii administrative puternice. Au fost puse în evidenţă cerinţele speciale ale managementului documentelor descentralizate. Modulul de replicare integrat a asigurat faptul că informaţiile şi documentele arhivate au fost sincronizate într-un mod sigur între arhiva de date centrală şi userul mobil, imediat ce acesta din urmă s-a conectat la reţeaua companiei.
Modulul MOBILE de la ELOProfessional este o soluţie completă de tipul ready-to-run, standalone, ce funcţionează ca un server separat şi are propria bază de date. Acest modul include toate licenţele de server şi de client necesare pentru satisfacerea unui mediu de lucru mobil, incluzând OCR şi licenţe de full text.
„Prin utilizarea soluţiei ELO Internet Gateway ca sistem de document management, s-a reuşit o foarte uşoară şi rapidă procesare a documentelor administrative comune, fără a depune prea mult efort”, a declarat dl. Dieter Lehne, project manager pentru ELO în cadrul GSBL.
Prin utilizarea Internet Gateway s-a oferit posibilitatea accesării unei arhive centrale din orice punct al globului, fiind necesar pentru aceasta un simplu browser web. Toate funcţiile standard ELO au fost în acest caz disponibile prin Internet-Gateway.
Utilizatorul a putut naviga prin arhivă, organiza documente noi sau a putut realiza căutări ample după mai multe criterii.
De asemenea, putea primi fluxurile de lucru active la care era
înregistrat pentru a le putea verifica şi valida.


Avantajele utilizării unui sistem de document management:
•Interfaţă intuitivă, uşor de utilizat
•Stocarea documentelor pe versiuni
•Căutarea documentelor şi a informaţiilor după diverse criterii
•Transparenţa proceselor de business prin Workflow
•Integrare cu LDAP, Active Directory, ERP
•Administrare acces (pe grupuri, persoane, documente)

ELO Digital Office SRL
www.elo-digital.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite