Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Microsoft Dynamics AX la Nubiola Romānia

29 Iunie 2008



LLP Bucharest a realizat o implementare complexă a soluţiei Microsoft Dynamics AX (anterior Axapta) la Nubiola România. Sistemul implementat de LLP a permis automatizarea completă a proceselor de producţie şi financiare, contribuind totodată la creşterea semnificativă a eficienţei din cadrul organizaţiei.
Compania Nubiola a fost înfiinţată în 1914 la Barcelona, fiind specializată în producţia de pigmenţi anorganici. Realizând investiţii importante în cercetare şi dezvoltare, Nubiola şi-a extins paleta de produse şi are în prezent un portofoliu vast de clienţi pentru diverse domenii (mase plastice, industria cosmetică etc.). De asemenea, Nubiola dispune în prezent de filiale în peste 10 ţări de pe glob. Nubiola a intrat pe piaţa din România în anul 1992, având în prezent o unitate modernă de producţie la Doiceşti, în apropierea oraşului Târgovişte. Nubiola a luat decizia de a implementa soluţia Microsoft Dynamics AX, aplicaţia permiţând modelarea proceselor complexe de producţie existente în companie.


Situaţia iniţială şi provocări de business pentru noul sistem informatic
Nubiola Spania a utilizat sistemul MFG/ PRO, sistem care nu a mai corespuns cerinţelor unei companii în plină dezvoltare. De asemenea, Nubiola România folosea un sistem învechit tehnologic bazat pe FoxPro, care nu acoperea decât cerinţele departamentului financiar-contabil şi ale compartimentului de salarizare. “Motivele principale care au condus la alegerea Microsoft Dynamics AX au fost necesitatea unei infrastructuri software comune şi nevoia alinierii proceselor de afaceri şi raportare din cadrul tuturor companiilor care compun grupul Nubiola. În plus, sistemul dispune de o interfaţă prietenoasă şi este perfect integrat cu alte produse Microsoft” – a precizat Ińigo Isasi, Manager de Proiect – Nubiola Spania.
“În cazul Nubiola România nu exista un sistem informatic integrat în adevăratul sens al cuvântului, soluţia existentă acoperind numai câteva «insule» din cadrul companiei. În cazul nostru, impactul noului sistem asupra eficienţei a fost semnificativ”, a precizat Dragoş Purcăreanu, IT Manager şi manager de proiect la Nubiola România.


Beneficii
“Ca o consecinţă a implementării Microsoft Dynamics AX şi a centralizării proceselor de afaceri ale companiei, noul sistem informatic a contribuit la creşterea cu aproximativ 20% a eficienţei şi productivităţii în cadrul companiei”, a precizat Dragoş Purcăreanu.

Dragoş Purcăreanu,
IT Manager şi manager de proiect la Nubiola România.

“Noul sistem a contribuit la scăderea costurilor cu mentenanţa infrastructurii IT şi la creşterea veniturilor printr-o eficienţă mai bună a diverselor departamente din companie. Interfaţa prietenoasă a aplicaţiei şi remodelarea proceselor a condus la reducerea timpului necesar pentru realizarea anumitor operaţiuni. Astfel, anumite lucruri pentru care erau necesare mai multe ore, acum sunt realizate numai în câteva minute. Soluţia a permis implementarea unor procese standard, oferind totodată un nivel ridicat de flexibilitate pentru adaptarea la diverse procese din cadrul companiei”, a precizat Ińigo Isasi.
Soluţia ERP a permis simplificarea proceselor de calcul a costurilor de producţie din cadrul Nubiola România. “Existenţa unui sistem centralizat oferă o imagine completă asupra business-ului. Deciziile sunt luate pe baza unor date furnizate în timp real, fiind asigurată o mai mare acurateţe a proceselor de management”, a precizat Dragoş Purcăreanu.
Existenţa unei versiuni perfect localizate şi adaptate cerinţelor legislative din România a fost un atu al produsului. LLP Bucharest este în prezent singurul partener Microsoft din România care dispune de o versiune localizată. “Existenţa versiunii localizate a permis alinierea în totalitate a sistemului la cerinţele financiar-contabile din România. Suplimentar, existenţa unei interfeţe în limba română a condus la reducerea timpului necesar pentru învăţarea modului de utilizare a produsului”, a precizat Dragoş Purcăreanu.
“Colaborarea cu LLP a fost excelentă, încă de la început. Contactele pe partea de vânzări s-au derulat extrem de rapid, permiţându-ne să agreăm termenii contractuali în cel mai scurt timp. Echipa de consultanţă a avut un înalt nivel de profesiona-lism, fiind de remarcat suportul primit pe partea de management de proiect şi consultanţă financiară. Nu au existat nici un fel de probleme pe parcursul întregului proiect, procesul de trecere la noul sistem ERP realizându-se extrem de rapid”, a declarat Ińigo Isasi. “Am apreciat foarte mult colaborarea cu Sorin Pantilimon (AX Consulting Team Leader la LLP) şi cu întreaga echipă de consultanţă”, a continuat Dragoş Purcăreanu.


LLP Bucharest
57, Carol Knappe St.,
Sect. 1
RO-011506 Bucharest
Tel.: (+40) 21 224 5516
Fax: (+40) 21 224 5424
Mobile: (+40) 729 77 74 04
E-mail: silviu.cojocaru@llpgroup.com
Web: http://www.llpgroup.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite