Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

TotalSoft – furnizor de servicii salariale al BRD-Groupe Société Générale

29 Iunie 2008



În România, piaţa serviciilor de outsourcing salarial a început să prindă contur, companiile alegând să externalizeze această activitate către firme specializate. Chiar dacă numărul celor care au optat pentru externalizare este încă destul de mic, sub 10% din companiile active, trand-ul este totuşi vizibil, cei care îl trasează sunt chiar giganţii, companii cu mii de angajaţi, cu sucursale în multe oraşe, cu politici complexe de remunerare a angajaţilor. BRD Group Societe Generale, UniCredit Ţiriac, Arctic, Philip Morris sunt câteva exemple din categoria menţionată, elementul care le uneşte este TotalSoft, furnizorul român de software cu cele mai ample competenţe în domeniu şi producător al celui mai utilizat sistem de management al resurselor umane şi salarizării din România – Charisma HR.


Cel mai recent client al serviciului de outsourcing salarial oferit de TotalSoft pieţei româneşti şi internaţionale este BRD - Groupe Société Générale, a doua bancă românească după mărimea activelor, parte a Grupului Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro.
BRD este prezentă în toate judeţele României printr-o reţea de peste 800 de agenţii, 2,4 milioane de clienţi activi, la sfârşitul lunii martie, şi un număr de 9000 de angajaţi în tot grupul.
Anul trecut, BRD - Groupe Société Générale a demarat o amplă acţiune de cercetare de piaţă în vederea alegerii furnizorului căruia să-i încredinţeze externalizarea activităţii de salarizare.
Compania a urmărit astfel creşterea calităţii serviciilor de salarizare, atât pentru salariaţii băncii, cât şi pentru cei ai filialelor BRD. Acest obiectiv s-a realizat atât prin optimizarea fluxurilor informaţionale, precum şi prin dezvoltarea unor noi funcţionalităţi, având ca efect eficientizarea activităţii de HR în general.


Procesare securizată
Pentru derularea contractului, TotalSoft a implementat la BRD soluţia web eCharisma, platformă care asigură colectarea informaţiilor necesare furnizării serviciilor salariale. Pentru a veni în întâmpinarea salariaţilor săi, BRD a solicitat companiei TotalSoft, pe lângă activităţile specifice serviciilor de salarizare, şi o serie de noutăţi tehnologice, printre care se numără transmiterea criptată, prin e-mail, a fluturaşului de salariu. Acestă facilitate, o premieră şi deopotrivă o performanţă în domeniu, a fost realizată de TotalSoft în decursul a 30 zile, timp în care au fost colectate informaţiile necesare şi migrate pe platforma Charisma HR, instrument complex pe care compania de software îl utilizează pentru serviciile de outsourcing salarial.
Pentru accesarea fluturaşilor, TotalSoft a emis parole sub forma unor coduri PIN, coduri care au fost tipărite pe hârtie securizată şi trimise fiecărui angajat. Operaţia a fost dublată de transmiterea PIN-urilor şi prin SMS pe telefoanele mobile ale salariaţilor. Această abordare inovativă a BRD a solicitat deopotrivă şi creativitatea specialiştilor de la TotalSoft, care au dezvoltat
un instrument special cu ajutorul căruia informaţiile sunt transmise automat şi 100% securizat. Colectarea datelor din teritoriu (angajaţi noi, plecări, schimbări de funcţii, modificări salariale, pontarea angajatilor, etc) se face prin intermediul portalului
web eCharisma, întreg procesul de colectare a datelor automatizându-se, iar erorile umane, întârzierile şi diferenţele dintre formatele de raportare vor fi complet înlăturate.
“Performanţa reuşită de TotalSoft este dată deopotrivă de complexitatea proiectului şi de timpul scurt pe care l-am avut la dispoziţie pentru a face confirgurarea bazei de date, importul datelor şi testarea în paralel a lunii decembrie. A fost un proiect ambiţios, de reuşita căruia am fost însă siguri, pentru că ne-am bazat tot timpul pe Charisma, cel mai puternic sistem de resurse umane şi salarizare din România, dar şi pe experienţa şi devotamentul echipei noastre”, a precizat

Liviu Drăgan,
Director General, TotalSoft.


400 clienţi pentru Charisma HR
Proiectul beneficiază de o infrastructură hardware complexă bazată pe o arhitectură de patru servere, care asigură o comunicare directă între TotalSoft şi BRD - Groupe Société Générale, securitatea şi confidenţialitatea datelor fiind garantate. TotalSoft este principalul furnizor de soluţii de management al activităţii
de resurse umane şi salarizare din România, lucru confirmat
de cele peste 400 de companii care beneficiază la ora actuală de facilităţile oferite de acest sistem performant. Anul trecut, Charisma HR a înregistrat cea mai mare creştere de clienţi din istoria soluţiei, creştere care a avut efecte directe în realizarea unei cifre de afaceri, per companie, de 12.5 milioane Euro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite