Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Vicepresedintele Microsoft EMEA, Jan Muehlfeit: „Sunt mandru de Romania!“

26 Octombrie 2004



Jan Muehlfeit, Vicepresedintele Microsoft EMEAPana in 1989 Europa Centrala si de Est, a fost, din punct de vedere IT&C, aproape “tabula rasa”. Aici nu au existat infrastructuri sau sisteme invechite. Fara a face o istorie a acestei regiuni, constatam in prezent un avant tehnologic extraordinar.


Microsoft a avut o contributie importanta in dezvoltarea informatica a acestei regiuni, corporatia fiind activa in Europa Centrala si de Est inca din anii ’90 si avand astazi peste 1000 de angajati in 18 subsidiare care deservesc 24 de tari. In plus, Microsoft colaboreaza in regiune cu 540 de vanzatori independenti de software si are 21.000 de reseller-i si 1700 de provideri de solutii.


Prezent la unul dintre evenimentele regionale Microsoft, The Microsoft Tour, Munchen, 21-23 septembrie, am avut ocazia sa aflu mult mai multe decat cifrele prezentate mai sus. Indiscutabil, momentul cel mai important a fost intalnirea cu Jan Muehlfeit, Vice presedinte Microsoft Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), care mi-a impartasit viziunea Microsoft despre realizarea potentialului in Romania, ca parte a unei viitoare Europe unite.


Cum este vazuta Microsoft Romania printre celelalte subsidiare Microsoft?


Microsoft Romania este povestea unui mare succes, poate cel mai mare dintre toate sucursalele Microsoft. Cand vorbim despre istoria Microsoft in Romania, trebuie avuti in vedere oamenii care au lucrat cu noi sau pentru noi si partenerii. Cu alte cuvinte, toti cei care sunt implicati in ecosistemul tehnologiei informatiei. Din punct de vedere comercial, Microsoft Romania a fost intotdeauna in topul tarilor Est-europene, iar in ultimul an, in intreaga regiune EMEA.



Jan Muehlfeit este incantat de companiile romanesti


Sunteti vicepresedinte Microsoft EMEA din 2001. Ce a realizat Romania de atunci si de care sunteti mandru?


In primul rand, am observat o schimbare foarte rapida a Romaniei in bine. Exista foarte multe companii care vand software sau practica externalizari informatice. Nu-i de mirare ca o companie precum GeCAD a vandut software corporatiei Microsoft. Sunt foarte mandru de acest lucru!


Sunt incantat ca in Romania exista un guvern pro IT si ca, in orice moment, companii precum GeCAD pot deveni lideri ai acestei industrii.



Viitorul suna Uniunea Europeana!



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite