Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

TotalSoft a produs 8,4 milioane euro in prima jumatate a anului

02 Iulie 2008



În prima jumătate a anului 2008, compania TotalSoft a realizat o cifră de afaceri de 8.4 milioane Euro din care EBITDA reprezintă 1,8 milioane Euro. Astfel, TotalSoft a depăşit deja estimarea făcută la începutul acestui an, în privinţa cifrei de afaceri pe 2008, de cca. 16.5 mil Eur (8.2 mil Eur în primele 6 luni). Raportat la perioada similară a anului trecut, TotalSoft a înregistrat o creştere cu 20%, atât a cifrei de afaceri cât şi a EBITDA.Cele mai importante venituri ale companiei au provenit, ca şi în anii precedenţi, din vânzarea produsului Charisma Enterprise, peste 50%, dar şi din proiectele de software customizat dezvoltate atât pentru piaţa românească, cât şi pentru cea externă. Sistemul de project management Primavera, pentru care TotalSoft este unicul reprezentant autorizat în Europa de SE, a depăşit în primele 6 luni cifra de 1,7 milioane Euro (peste 20% din totalul CA), depăşind şi el estimarea făcută la începutul lui 2008.

Şi în această primă parte a anului, TotalSoft a continuat să-şi consolideze poziţia de lider pe piaţa soluţiilor ERP, produsul Charisma Enterprise câştigând numeroşi clienţi importanţi precum: Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, Egnatia Rom, Agricover Credit, Agrobanat, Strauss România (fostul Elite România), General Construct, Avicola Manasia, Deutsche Leasing, Avia Agro-Banat, Etra Leasing, Alpin Lux, Ivet Prodcom sau Loial Suceava. Creşterea cifrei de afaceri s-a datorat atât proiectelor noi, cât şi unor proiecte importante începute în anul 2007, printre care se numară: Şantierul Naval Constanţa, Arsis Trading, ETAM, Baumeister, TRUSTEE Timişoara etc. Serviciile de consultanţă în project management, pe baza tool-ului Primavera, au înregistrat un succes remarcabil, Divizia Primavera câştigând anul acesta clienţi precum Iulius Grup (companie care derulează, sub consultanţa, TotalSoft un proiect de investiţii ce depăşeşte 250 mil. Eur), Icco Construct sau Rafinăria Steaua României, proiecte importante de consultanţă care se alatură celor începute în anii precedenţi (Dâmboviţa Center, OMV – Petrom etc). Alţi clienţi importanţi, de această dată ai sistemului Primavera, au fost şi: SNGN Romgaz, Green Plaza, Constructmod Oradea, Condacia, Victor Construct, Autohton Allpic sau Consiliul Judeţean Călăraşi. O altă linie de business care a atras şi anul acesta clienţi, angajatori de top ai economiei românesti, este cea a serviciilor de outsourcing salarial. BRD Group Societe Generale, cu cei 9000 de angajaţi, s-a alăturat anul acesta unor companii precum UniCredit Ţiriac Bank (aprox. 3000 angajaţi), Arctic (3000 angajati), Philipp Morris (1000 angajaţi) pentru care TotalSoft prestează servicii de calcul salarial.Proiectele inovative şi complet noi pentru piaţa românească au constituit pentru TotalSoft o permanentă prioritate, fiind unul din punctele forte în fidelizarea clienţilor şi implicit în depăşirea previziunilor privind cifra de afaceri. Printre acestea se poate aminti sistemul Mobile Reporting (sistem rapid şi eficient care facilitează accesul în timp real, din orice locaţie, pe dispozitive mobile/smartphones, la informaţiile relevante din Charisma) sau sistemul e-Care (portal care permite clienţilor companiilor ce utilizează Charisma accesul facil la informaţiile de interes având beneficiul de a micşora costurile şi încărcarea departamentului de relaţii cu clienţii).

Începând cu luna februarie a acestui an, o echipă din TotalSoft s-a alăturat echipei de dezvoltare a companiei britanice SpinVox în vederea asigurării serviciilor de mentenanţă pentru sistemul Voice Message Conversion System™, sistem care asigură conversia voce – text. La începutul lunii iunie, TotalSoft a marcat 2 evenimente importante în dezvoltarea sa: lansarea numărului 1 al revistei „In focus”, prima revistă corporate realizată de o companie de IT din România, şi deschiderea unui nou sediu pentru 2 divizii ale căror echipe au crescut foarte mult: Primavera şi IBX.








Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite