Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Toshiba īşi īntăreşte strategia de bandă largă mobilă

03 Iulie 2008



Toshiba EMEA anunta semnarea unui parteneriat cu Ericsson pentru integrarea modulelor HSPA de bandă largă mobilă în laptopurile Toshiba, destinate companiilor din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA). HSPA (High Speed Packet Access) este tehnologia de bandă largă mobilă cea mai larg răspândită în lume, în prezent fiind disponibile 198 de reţele comerciale în 86 de ţări din lumea întreagă.


Pe măsură ce utilizarea tehnologiei WLAN devine tot mai răspândită, a crescut semnificativ şi cererea pentru acces real prin bandă largă mobilă la Internet şi la reţele de companie. Analiştii estimează că laptopurile vor rămâne instrumentul cheie de productivitate mobilă pentru afaceri, iar tehnologia HSPA va juca un rol important în acest proces.


Prin parteneriatul anunţat, Toshiba şi Ericsson vor aduce laolaltă experienţa lor vastă în domeniile respective. Thomas Teckentrup, directorul general al Toshiba Europe Computers Systems Division, comentează: „Toshiba şi Ericsson se completează reciproc foarte bine. Toshiba are o poziţie puternică pe piaţa laptopurilor destinate companiilor, iar Ericsson are multă experienţă în afacerile cu bandă largă mobilă. Prin acest parteneriat, vom crea produse de pe urma cărora vor profita din plin clienţii noştri, oferindu-le astfel suport în toate aspectele vieţilor lor profesionale.”


„Prin integrarea modulului de bandă largă mobilă în laptopurile Toshiba destinate companiilor, sprijinim viziunea Toshiba de a oferi conectivitate reală prin bandă largă mobilă utilizatorilor comerciali”, afirmă Mats Norin, vicepreşedinte al diviziei Module de bandă largă mobilă a companiei Ericsson.


Utilizatorii de laptopuri Toshiba, vor profita în curând de cele mai noi tehnologii Ericsson pentru bandă largă fără fir (HSPA) prin modulele care permit transferuri de date de până la 7,2 Mbps în downlink şi până la 2,0 Mbps în uplink . Modulul dispune şi de un receptor GPS (Global Positioning System), care poate fi folosit împreună cu aplicaţiile de poziţionare. Toshiba intenţionează să lanseze primele laptopuri echipate cu module Ericsson de bandă largă mobilă în lunile imediat următoare. Compania are o lungă istorie de pionierat în privinţa celor mai noi tehnologii, Toshiba lansând în anul 2006, primul său laptop cu tehnologie 3G încorporată.
Mai multe informaţii pe www.toshiba.com.ro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite