Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

IT-ul şi bursa petrolului

22 Iulie 2008



Ştirea că Oracle a crescut preţul de referinţă al licenţelor pe piaţa americană cu 18-20% , iar SAP preţul aferent orei de mentenanţă cu 5% a generat discuţii aprinse, în contextul recesiunii prin care trece economia americană. Creşterile au fost puse pe seama unui cumul de factori dar mai ales pe dependenţa tehnologică a clienţilor de unele companii care au asimilat mare parte din concurenţă. Unii analişti au afirmat simplu „pentru că pot“ însă companiile amintite, probabil, puteau face aceasta şi anii trecuţi. Chiar dacă numărul de jucători este mai mic, concurenţa totuşi s-a păstrat, mai ales că multe dintre brandurile achiziţionate nu au disparut ci au ramas ca produse stand alone sau inglobate in suite de aplicaţii (a se vedea JD Edwards, Siebel, Peoplesoft, Business Objects etc). În egală măsură şi dependenţa tehnologică a existat deoarece proiectele de genul acesta costă milioane şi reprezintă o implicare lifetime de cele mai multe ori, la care nu se poate renunţa pentru o creştere de 5-10%. Mai interesant este că unii comentatori pun aceste creşteri şi pe seama deprecierii dolarului care este baza de calcul pentru preţul în moneda locală al aplicaţiilor şi se intreabă în ce masură piaţa de soft va deveni la fel de sensibilă ca cea a petrolului.
Ce legătură ar putea avea această situaţie cu piaţa românească? Una directă care ar afecta mai mult clienţii mari de SAP (Oracle a anunţat că măsura nu se aplică în Europa) şi una indirectă, ca model pe care l-ar putea urma piaţa locală. Cu siguranţă preţul serviciilor IT va creşte şi în România, dar influenţat mai ales de creşterea generalizată a costurilor (inclusiv impunerea cotei de 5,5% asigurări de sănătate pentru programatori). Cum contractele de mentenanţă anuală se calculează ca procent din valoarea licenţelor vândute (cost fix) este de văzut dacă va creşte valoarea licenţelor sau furnizorii vor găsi alte metode.
Serviciile (mentenanţă în afara contractului, suport, dezvoltări la cerere etc) sunt însă cele mai afectate, deoarece se bazează exclusiv pe resursele umane şi înseamnă deplasări la clienţi, maşini, avioane, hoteluri, restaurante etc. La cum au crescut salariile, preţul benzinei şi al alimentelor, e greu pt o companie să mai fie eficientă cu preţurile de anul trecut. Nu am găsit o analiză a ponderii acestor cheltuieli în pretul orei de suport şi poate legătura nu este atât de vizibilă şi imediată dar cu siguranţă
s-ar putea trasa un patern: „dacă preţul petrolului creşte la X dolari/baril, ora de mentenanţă creşte la X RON“.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite