Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

TotalSoft a realizat la Rompetrol cea mai mare fermă de SharePoint din Romānia

22 Iulie 2008



În numai două luni, TotalSoft a finalizat, pentru Rompetrol, realizarea unui portal web bazat pe tehnologia Microsoft Office SharePoint Server 2007. Microsoft SharePoint este cea mai răspândită platformă de lucru colaborativ, iar soluţia dezvoltată de Totalsoft (Microsoft Gold Partner) permite accesul, la informaţii relevante, aplicaţii, procese şi resurse umane, tuturor membrilor grupului.
Provocarea cu care s-a confruntat TotalSoft a fost realizarea şi implementarea, într-un timp foarte scurt, a unei soluţii tehnice viabile care să permită grupului Rompetrol unificarea, într-o interfaţă prietenoasă, a mai multor sisteme: site-ul intranet al grupul Rompetrol, pagini specifice pentru unităţile care nu intră în core-business, structură care să susţină creşterea şi extinderea viitoare a companiei.
Având o dimensiune foarte mare, datele ocupând cateva sute de gigabaytes, portalul se bazează pe o infrastructură compusă dintr-un număr mare de servere, oferind o accesibilitate şi o performanţă cresută – fiind cea mai mare fermă de SharePoint din România la ora actuală – care asigură platforma hardware necesară celor peste
100 de pagini de conţinut.
O cerinţă clară a Rompetrol s-a referit la content management, cerinţă care s-a concretizat prin acordarea accesului la informaţiile din portal, celor peste 5000 de utilizatori dispersaţi pe o arie geografică ce cuprinde 7 ţări, doar pe baza drepturilor de acces. În plus, Rompetrol a dorit ca utilizatorii portalului să poată, pe lângă vizualizarea propriilor date, posta, actualiza şi ştearge date din propriile pagini.
„Termenul limită de punere în funcţiune a platformei împreună cu portalul fiind de numai două luni părea la început ceva foarte ambiţios, dacă nu chiar imposibil. Cu toate acestea, echipele comune Rompetrol şi TotalSoft au reuşit să finalizeze analiza, implementarea, testarea şi predarea platformei / portalului în termen.
Dificultăţi de ordin tehnic au existat, ca în orice proiect dealtfel, dar în final s-au dovedit a fi minore fiind umbrite de succesul şi impactul pozitiv asupra utilizatorilor finali pe care l-a avut rezultatul acestui proiect.” Daniel Puiu, IT Project Manager Rompetrol S.A (foto). Soluţia instalată de TotalSoft este în principal un mediu de colaborare care facilitează comunicarea dintre utilizatori prin intermediul forumului şi al blogurilor, permiţându-le utilizatorilor să vadă tot timpul cine este online. În ceea ce priveşte managementul documentelor, portalul asigură împărţirea documentelor pe categorii şi taxonomii, ţinând cont de drepturile de acces ale utilizatorilor şi rolurile acestora. Pentru realizarea acestui proiect, TotalSoft a integrat mai multe aplicaţii de business, inclusiv un modul de carte de telefon complex care oferă utilizatorilor portalului detaliile de contact ale tuturor angajaţilor.


Gabriel Vasile



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Valy Greavu
Sunt ceva adevaruri in articol, dar va rog sa-mi permiteti si o alta parere... http://itboard.ro/blogs/valys_blog/archive/2008/08/05/in-god-we-trust-la-restul-le-cerem-buletinul.aspx
06 August 2008, 05:54:30
Gabriel Citron
Deci se lauda cu ce au "realizat", dar nici macar nu i-au platit pe cei care au facut de fapt treaba?!?!? Tare! Made in Romania!
07 August 2008, 01:07:43