Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Tehnologii Triple Play pentru retele de telecomunicatii multiservicii

26 Octombrie 2004



Contextul global


Din punctul de vedere al retelelor de comunicatii si al mediilor de transmisie, secolul trecut a insemnat retele de cupru torsadat pentru serviciile de telefonie si retele de cablu coaxial pentru serviciile TV. Companiile din prima categorie erau cunoscute (si recunoscute), in general, ca fiind companii de telecomunicatii, iar cele din categoria a doua erau cunoscute ca fiind companiile „de cablu“. Interactiunile dintre cele doua tipuri de business erau reduse, neinsemnate ca volum si constau in primul rand, in schimbul de servicii reciproc avantajos si mai putin dintr-o competitie directa pe pietele targetate de fiecare in parte.


In mod spectaculos chiar, anii 90 au adus in prim plan un alt tip de jucator din ce in ce mai important pe piata de telecomunicatii: companiile de telefonie mobila. Tehnologia care a reusit sa se impuna a fost GSM, la care s-au facut o serie imbunatatiri menite sa permita dezvoltarea ulterioara, iar astazi se vorbeste tot mai mult de tehnologii dintr-o noua generatie, cum sunt 3G sau CDMA.


In acest context global, dezvoltarea foarte rapida a Internet-ului si a comunicatiilor de date in general, a facut ca cele trei tipuri de retele, telefonie fixa, telefonie mobila si televiziune, desi aparent diferite, sa aiba tot mai multe puncte comune in incercarea de acaparare a unor cote de piata cat mai mari din noul segment in crestere al comunicatiilor de date.


Industria de telecomunicatii se afla la inceputul unei perioade de transformari fundamentale. Asistam astazi in telecomunicatii la o dinamica accelerata in care diversitatea continutului, aplicatiile si combinarea serviciilor sunt factori ce influenteaza in mod radical deciziile managementului. Operatorii de telecomunicatii trebuie sa faca fata unei presiuni tot mai mari de a oferi servicii diversificate, de o calitate mai mare si la tarife mai mici. Iar asta pe un fond economic al pietei de telecomunicatii tot mai dinamic in care veniturile doar din serviciile clasice, cum de exemplu, sunt cele de voce sau date, sunt in scadere datorita competitiei tot mai mari generate de aparitia tehnologiilor convergente de comunicatii si a retelelor de tip NGN – Next Generation Network, in care diferentele intre serviciile de voce, date si video – odata clare – au devenit astazi tot mai palide, iar lupta pentru suprematie devine tot mai apriga.


Allied Telesyn vine in intampinarea acestor tendinte si propune operatorilor de telecomunicatii prima solutie end-to-end ce le permite acestora dezvoltarea retelelor de generatie noua, capabile sa furnizeze clientilor servicii integrate de comunicatii folosind o singura retea de transport si acces, destinata atat operatorilor ce dezvolta retele FTTx, cat si celor ce dezvolta retele xDSL.


Solutia Allied Telesyn are la baza o tehnologie IP/Ethernet, ce combina viteze de transmisie mari posibile prin intermediul tehnologiilor broadband, usurinta in implementare si mentenanta caracteristice retelelor tip Ethernet si protocolului IP, scalabilitatea, flexibilitatea si redundanta echipamentelor caracteristice zonei telecom si solutii profesionale de garantare a serviciilor prin tehnologii QoS.


Solutia Allied Telesyn


Solutia propusa de ATI este compusa din mai multe module: Customer Premises Equipment, Access Network, Core Network si Management. Fiecare din aceste elemente indeplineste un rol important pentru functionarea ansamblului.


Primul element din solutie este CPE (Cutomer Premises Equipment), ce este reprezentat de seria RG600 Residential Gateway. Aceasta ofera furnizorilor de servicii o platforma unificata pentru livrarea de servicii Triple Play direct la sediul clientului, peste retele de fibra optica sau cupru.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
rus rares
salut:) vreau si eu sa mi fac o retea de net\tv\telefon cu cablu optic.va rog ajutatima :wacko: cu detali concret si adrese de unde pot cumpara produse.pls
23 August 2006, 01:36:36