Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Fermierii şi marii producători de carne de pasăre - preocupaţi de investiţia în software specializat

23 Iulie 2008



În prima jumătate a acestui an, piaţa avicolă din România a avut o dinamică pozitivă, înregistrând o creştere de peste 15% faţă de nivelul anului trecut. Odată cu acest reviriment, fermierii şi producătorii locali de carne de pasăre se arată interesaţi de extinderea investiţiilor în dezvoltare. Despre principala destinaţie a fondurilor de investiţii din industria avicolă şi despre oferta informatică pentru relansarea acestui sector ne-a vorbit Nicolae Fildan, Territory Manager, în cadrul SIVECO România.

M.W.: Cum evaluaţi progresele pieţei avicole locale, din perspectiva accesării de sisteme informatice de suport al activităţilor de profil?
Dezvoltarea industriei alimentare, în general, şi a sectorului avicol, în special, a determinat creşterea interesului companiilor din această zonă pentru accelerarea performanţelor cu ajutorul instrumentelor IT. Ca răspuns la această evoluţie, SIVECO România a proiectat o suită de aplicaţii software, care automatizează principalele procese din unităţile avicole.


M.W.: Care sunt principalele particularităţi ale companiilor cu specific avicol sub aspectul cerinţelor informatice?
Firmele cu profil avicol prezintă unele particularităţi organizatorice, generate de faptul că funcţionează, de regulă, dispersat, la nivel de ferme şi sectoare, şi unele de business generate de necesitatea adaptării rapide a producţiei la comenzile clienţilor. Aceste caracteristici determină necesitatea implementării de soluţii informatice adecvate fiecărei diviziuni. Scopul central al ofertei noastre - constând în principal în sistemul integrat SIVECO Applications - este acela de a oferi suport optim în managementul activităţilor, precum şi în procesul de decizie. Prin intermediul modulelor complexe ale SIVECO Applications, firmele avicole câştigă eficientizarea fluxului de operaţiuni atât la nivel de fermă, cât şi la nivelul întregii unităţi economice. Activitatea avicolă presupune gestionarea unui volum mare de date şi procese, motiv pentru care factorii de decizie ai companiilor din această verticală au identificat în informatizare un mijloc de rentabilizare a activităţilor proprii.


M.W.: Ce ne puteţi spune despre expertiza specialiştilor SIVECO România în livrarea de soluţii dedicate sectorului avicol?
Având o orientare pro-client, specialiştii SIVECO România urmăresc cu consecvenţă evoluţia industriei avicole româneşti, în scopul de a identifica cerinţele punctuale ale acestei categorii de beneficiari. Ca urmare a analizelor şi previziunilor sale de business, SIVECO România acordă interes dezvoltării de aplicaţii customizate pentru această verticală, având deja referinţe importante în această zonă. AVICOLA Călăraşi este, de pildă, un partener cu vechime al SIVECO România, fiind totodată unul dintre jucătorii importanţi din industria locală de profil. Folosind soluţiile dezvoltate de SIVECO România, unităţile avicole câştigă gestiunea totală şi eficientă a activităţilor de pregătire, programare, lansare, urmărire şi control al proceselor de producţie. În plus, alegând integrarea în pachetul SIVECO Applications, companiile cu profil avicol îşi pot sincroniza activităţile, păstrând totodată un control riguros privind procesul de producţie, de desfacere sau nivelul optim al costurilor. Controlul şi îmbunătăţirea fluxului operaţional, în integralitatea sa, se traduc, în ultimă instanţă, prin creşterea randamentului şi îmbunătăţirea calităţii produselor finite.



Nicolae Fildan, Territory Manager, în cadrul SIVECO România



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite