Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Acum poti avea telefonul fix pe mobil

04 Septembrie 2008



Vodafonereinventeaza telefonia fixa prin mutarea acesteia pe telefonul mobil.Nu este un paradox ci este vorba despre noile servicii Vodafone Zona Mea si Mobile Office Zone. Mai concret, abonatul beneficiaza de un numar de telefonie fixa ( 0372-) alocat SIM-ului pentru numărul mobil, iarin urma portabilitatii numerelor pe acest serviciu se vor putea aloca inclusiv numere de Romtelecom sau alte retele fixe.
Apelurile sunt initiate și primite pe acelasi terminal mobil. Numărul fix este disponibil in cadrul unei zone bine definite ce poate acoperi cateva sute de metri pătrati. In interiorul acestei zone apelurile sunt directionate automat de la numarul de fix sau cel de mobil in functie de destinatie. Cand se afla in afara zone abonatul are la dispozitie trei optiuni: apelurile primite sa ramana fara raspuns, sau sa fie deviate catre o casuta vocala cu acces gratuit sau catre numarul propriu de mobil.
Avantajul principal este dat de preturile mici pentru convorbiri alocate numarului fix, incepand cu 3 eurocenti/minut. Serviciul a fost lansat in urma unor analize de piata care au arata ca peste 70% din abonatii la servicii mobile apeleaza frecvent numere din reteau fixa. Cele doua servicii sunt relativ identice dar orientate catre grupuri tinta diferite: consumer si corporate. Mobile Office Zone permite însă definirea a patru zone diferite pentru acelasi numar de telefon si se adreseaza angajatilor cu mobilitate ridicata si care nu au alocata o extensie fixa. Daca apelul este ititiat sau primit in zona predefinita, iar ulterior telefonul paraseste aceasta zona costurile nu se schimba. Serviciul este diferit de Vodafone Acasa care ofera doar un telefon de birou.

Vodafone Mobile Office Zone este disponibil prin 3 extraoptiuni, care pot fi activate suplimentar fata de serviciile de telefonie mobila deja existente:
- extraoptiunea de1,25 Euro / luna (TVA nu este inclus). In interiorul zonei fixe, utilizatorii beneficiaza de tariful de 2,5 Eurocenti / minut pentru apeluri catre retelele nationale fixe si de un tarif special catre destinatiile internationale.
- extraoptiunea de 1,75 Euro / luna (TVA nu este inclus). In interiorul zonei fixe, utilizatorii beneficiaza de tariful de 1,5 Eurocenti / minut pentru apeluri catre retelele nationale fixe si de un tarif special catre destinatiile internationale.
- extraoptiunea de 10 Euro / luna (TVA nu este inclus). In interiorul zonei fixe, utilizatorii beneficiaza de 800 de minute/ luna catre retelele fixe, in limita tarifului de 1,5 Eurocenti / minut si de un tarif special catre destinatiile internationale.