Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

EDGE sau televiziunea in direct

26 Octombrie 2004



Orange tine capul de afis cu o noua premiera romaneasca si europeana: lansarea tehnologiei EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution). Noua tehnologie, un intermediar intre GPRS si UMTS, va aduce clientilor Orange o viteza de navigare pe Internet de 3 ori mai mare, programe TV pe telefonul mobil sau vizionare de videoclipuri.


EDGE nu va inlocui reteaua GPRS existenta, cele doua tehnologii functionand in paralel. Utilizatorul va fi conectat automat la una dintre cele doua retele in functie de tipul telefonului detinut (EDGE sau GPRS) si de aria de acoperire in care se afla.


Un serviciu care ia ochii
„Chiar daca pentru a lansa EDGE, a trebuit sa infruntam conducerea grupului Orange, acum suntem capabili sa oferim servicii video pe mobil. Telefonul mobil se va transforma intr-un mini televizor”, a declarat Yves Gauthier, Director Executiv Adjunct la Orange Romania, cu ocazia lansarii.


Orange va oferi acces la servicii video si prin intermediul portalului de Video Streaming, un portal similar cu cel de WAP, ce contine diverse meniuri: Live TV, Stiri, Muzica, Film, Horoscop sau Show.


Mobile Office Card, acces mobil la Internet direct de pe laptop
O data cu EDGE, a fost lansata si versiunea Mobile Office Card. Este vorba despre un card PCMCIA SonyEricsson si o aplicatie software, care vor permite accesul la serviciile de date mobile prin EDGE/GPRS direct de pe laptop. Astfel, accesul direct la Internet sau Intranet nu va mai fi limitat de cabluri, Bluetooth sau infrarosu.


Deocamdata, EDGE este disponibil doar in Bucuresti, Timisoara, Cluj si Brasov, urmand ca anul viitor acoperirea sa atinga 70% din acoperirea GSM. Investitia totala se va ridica la aproximativ 12 milioane de dolari.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite