Gabriel Rusu, Project Manager & IT Consultant Printec Group România: „Soffront CRM este o soluţie polivalentă, care rezolvă probleme specifice“

Printec Group România este o prezenţă aparte pe piaţa locală de CRM, în care activează de trei ani, având deja o serie de clienţi importanţi în portofoliu. Unicitatea sa se datorează în bună măsură specificităţii soluţiei Soffront CRM, o soluţie matură cu multe dezvoltări dedicate anumitor zone de activitate.
Soffront CRM este o soluţie complexă, cu multe module specifice. Cât de accesibilă este IMM-urilor?
Gabriel Rusu, project manager & IT consultant Printec Group România: Aş spune că este destul de accesibilă IMM-urilor, atractivă chiar, mai ales la nivelul preţurilor. La acest fapt contribuie şi politica de licenţiere, funcţie de necesităţi şi posibilităţi, dar şi faptul că permite o implementare rapidă şi o adaptare flexibilă la nevoile clienţilor. Totodată, bazându-ne pe o echipă dedicată cu prezenţă activă de trei ani pe piaţa CRM locală, Printec reprezintă o garanţie a unei implementări de succes. Fapt confirmat şi de către Soffront, care a recunoscut subsidiara din România drept centru regional de expertiză în cadrul grupului Printec, care are filiale şi reprezentanţe în 14 ţări.
În ce constă avantajul sistemului de licenţiere?
Gabriel Rusu: Licenţierea Soffront CRM se poate realiza pe modulele aplicaţiei, care se plătesc o singură dată, şi per utilizator. La licenţierea utilizatorilor, există alte două opţiuni: licenţiere dedicată, prin care utilizatorul are acces oricând în sistem, şi de tip concurenţial, care permite o alocare dinamică a licenţelor.
Care sunt argumentele implementării rapide?
Gabriel Rusu: Dincolo de nivelul de expertiză al echipei Printec şi al metodologiei de implementare bine elaborate, odată achiziţionată soluţia se instalează cu toate modulele disponibile, care pot fi activate funcţie de necesităţile şi solicitările clientului. Dacă se doreşte, ulterior, extinderea funcţionalităţilor, acestea se pot activa printr-o licenţă. Avantajul este că extinderea nu implică instalări de noi module, ci doar activarea lor, iar toţi utilizatorii care aveau acces până la acel moment în aplicaţie pot folosi şi noile module. Se uşurează astfel efortul de implementare, fiind un beneficiu al clienţilor noştri, care realizează economii de timp şi bani.
Soluţia Soffront include modulele unei aplicaţii de CRM operaţional clasic (SFA, Marketing Automation, Customer Support) şi o serie de module specifice. Cum au apărut acestea?
Gabriel Rusu: Soffront este unul dintre pionierii CRM la nivel mondial, iar soluţia pe care o oferă astăzi este una matură şi completă. În cei 16 ani de activitate, Soffront a identificat o serie de nevoi reale ale clienţilor săi, la care a răspuns prin noi module. De exemplu, Modulul Portal permite accesul clienţilor pentru vizualizarea catalogului de produse, a stocului, istoricul reclamaţiilor, precum şi întocmirea cererilor de oferte. Se realizează astfel o degrevare în planul activităţilor interne, cu reducerile aferente de costuri. Portalul este integrat cu Modulul Knowledge Base, care este o colecţie de documente interne, structurată pe categorii de articole. Modulul permite crearea şi importul de documente, indexarea, căutarea, trimiterea pe email. Este un instrument de lucru colaborativ util şi în trainingul noilor angajaţi.
Există însă şi module atipice care acţionează în zone acoperite, tradiţional, de alte aplicaţii, cum ar fi cele de project management.
Gabriel Rusu: Modulul de Project Management poate părea atipic într-un CRM, dar pe parcursul etapelor unui proiect legătura cu clientul este continuă, iar acesta vrea să fie informat permanent asupra stadiului de desfăşurare. Este un instrument de control, analiză şi raportare, prin intermediul căruia se pot gestiona proiecte complexe, desfăşurate pe etape.
Care sunt cele mai apreciate module ale aplicaţiei?
Gabriel Rusu: Este greu de spus, fiecare modul acoperă cerinţe şi nevoi specifice. Un exemplu aparte este Modulul de Management al Comenzilor de Vânzare, apro-vizionare şi al stocurilor, foarte apreciat de către companiile care nu deţin o soluţie tip ERP. Modulul este util agenţilor de vânzări, mai ales în cazul companiilor cu filialele în teritoriu, care pot şti în timp real ce produse există pe stoc. Pentru departamentul de aprovizionare este la fel de eficace, pentru că, pe baza sa pot lansa cereri către furnizori. Un alt modul bine cotat de companiile care prestează activităţi de service este Defect Tracking, care permite urmărirea defectelor de fabricaţie pe anumite modele sau versiuni de produse. Odată semnalat un posibil defect al unui produs departamentului de Customer Service, departamentul de calitate confirmă sau nu că este vorba de un defect de fabricaţie sau, în cazul editorilor software, un bug. Pentru editorii software există şi o integrare standard cu două aplicaţii de versionare, Visual SourceSafe şi Perforce.
Radu Ghiţulescu

Parerea ta conteaza:




