Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Noul sistem de stocare EMC Clariion CX4 - Tehnologie din sfera Enterprise pentru sectorul SMB

25 Septembrie 2008



EMC Corporation a lansat în august 2008 un nou model de echipamente de stocare din familia CLARiiON. Noile modele, având ca identificator denumirea CX4, permit utilizarea unor tehnologii disponibile până în prezent doar echipamentelor de nivel “Enterprise”.
Caracteristicile şi flexibilitatea în configurare permit implementarea unei soluţii de stocare de orice nivel.
Modelele CLARiiON CX4 asigură dublarea performanţelor aplicaţiilor şi capacităţii, comparativ cu modelul CLARiiON CX3. În prezent, echipamentele permit o scalabilitate de până la 960 de discuri şi o memorie cache de până la 32GB.
Toate echipamentele CX4 asigură atât conectivitate FC, cât şi ISCSI, ceea ce permite clienţilor să aleagă soluţia cea mai potrivită pentru aplicaţiile utilizate sau în plan de a fi implementate. Flexibilitatea în conectivitate este asigurată prin posibilitatea combinării şi creşterii numărului de porturi FC şi ISCSI până la un maxim de 24 de porturi FC sau 16 porturi ISCSI.


Inovaţii tehnologice
Nivelul ”0” în stocare - Flash Drives
Tehnologia EMC Flash drive oferă timpi de răspuns foarte scăzuţi şi capacitate mare de încărcare, ambele la niveluri ce depăşesc barierele tehnologiei tradiţionale. EMC este prima companie care introduce această tehnologie la nivelul echipamentelor de stocare de nivel mediu.
Discurile Flash extind capacităţile de stocare în trepte în echipamentele CLARiiON prin:
•Utilizarea unui nivel de stocare “0”, cu o performanţă de 30 de ori mai mare decât cele mai rapide discuri existente pe piaţă;
•Timp de răspuns, constant, mai mic de 1 ms;
•98% mai puţină energie necesară pe fiecare accesare faţă de discurile Fibre Channel de 146 GB 15K rpm
•58% mai puţină energie necesară per terabyte;
•Fiabilitate superioară, datorită lipsei pieselor în mişcare.


Virtual Provisioning
Funcţionalitatea din echipamentele CX4, “Virtual Provisioning”, asigură flexibilitatea necesară în alocarea spaţiului pentru fiecare aplicaţie, în special în companiile de dimensiuni mici şi medii. Astfel, este permisă utilizarea unei anumite capacităţi de stocare pentru mai multe aplicaţii, fiecare aplicaţie având însă alocată logic toată capacitatea existentă.
În acest fel se asigură:
•Utilizarea mai eficientă a întregului spaţiu de stocare;
•Dinamism în administrarea echipamentului şi aplicaţiilor;
•Monitorizare, alertare şi raportare în vederea planificării capacităţii necesare;
•Suport pentru celelalte caracteristici şi aplicaţii software disponibile în familia CLARiiON: virtual LUN, EMC Navisphere Quality of Service Manager, Navisphere Analyzer, SnapView.


Economie de energie
EMC este prima companie care introduce în echipamentele de stocare tehnologie prin care se vizează reducerea consumului de energie. Echipamentele din familia CLARiiON CX4 asigură trei modalităţi de implementare a unei astfel de strategii în cadrul datacenter-ului:
•Discurile Low-Power SATA, cu capacitate mare de 1 TB şi doar 5400RPM. Aceste discuri destinate unor soluţii de arhivare şi backup permit reducerea cu până la 96% a consumului de energie comparativ cu discurile FC de 73GB şi 15000RPM
•Tehnologie de tip Spin-Down. CX4 este în prezent primul echipament care suportă discuri ce nu sunt active decât în momentul în care sunt efectiv utilizate, în restul timpului fiind “nefuncţionale”, respectiv neconsumând energie;
•Adapative Cooling. Sistemul de răcire al echipamentelor CX4 este modular şi flexibil, existând o aplicaţie inteligentă ce comandă oprirea şi pornirea unor elemente de răcire în funcţie de utilizarea reală a echipamentului.


Compatibilitate în familia CLARiiON
EMC certifică întotdeauna o compatibilitate completă între echipamentele dintr-o generaţie cu cele din altă generaţie.
Astfel, întreaga suită de aplicaţii software este disponibilă indiferent de modelul utilizat, şi permite combinarea unor modele mai vechi cu noile echipamente CX4.


Management facil - Navisphere Manager
Este aplicaţia de administrare a echipamentelor CX4 şi a celor anterioare, asigurând descoperirea, monitorizarea, provizionarea şi administrarea aplicaţiilor software. Uşurinţa în configurare este asigurată atât prin interfaţa uzuală, GUI, cât şi prin comenzile directe, CLI. Navisphere Taskbar, inclusă în Navisphere Manager, permite provizionarea unui spaţiu de 1TB în doar 1 minut.


Protecţia datelor
Disponibilitatea datelor este asigurată prin caracteristicile avansate ale echipamentelor CLARIION
•EMC este singura companie care certifică o disponibilitate de 99.999 pentru acest tip de echipamente de stocare;
•În funcţie de model, se pot utiliza până la 11GB de memorie write cache redundant;
•Datele din memoria cache sunt protejate prin baterie şi tehnologia de “destage to disk” prin care, în situaţia întreruperii curentului, datele sunt automat scrise pe o zonă dedicată numită vault. Indiferent de durata întreruperii curentului electric, disponibilitatea datelor este asigurată;
•Caracteristici de hot-sparing proactive;
•Sistemele sunt monitorizate în mod automat şi continuu, în special la nivelul memoriei cache şi a înregistrării datelor, orice erori generând alerte şi notificări;
•Replicare locală şi la distanţă a datelor
- Toate echipamentele CX4 dispun de porturi FC şi iSCSI. Mirror View, aplicaţia software de replicare la distanţă, suportă replicarea nativă prin porturile ISCSI prin conectivitate IP. Astfel, cerinţele cu privire la conectivitate fibre channel sau convertoare FC IP sunt eliminate.
- Echipamentele CX4 permit realizarea unor scenarii diferite de replicare între două sau mai multe locaţii, sincron sau asincron.
Flexibilitatea în integrarea cu aplicaţii, care nu necesită fibre channel, combinată cu scalabilitatea extraordinară a echipamentelor CX4 (se poate ajunge la 960 de discuri instalate într-un singur echipament) permit implementarea unei soluţii de stocare şi/sau de disaster recovery bazată pe infrastructură EMC la orice nivel al companiei.


Pentru informaţii suplimentare:
office.romania@emc.com



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite