Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

SIVECO Romania - promotor al modernizării IT a administraţiei

25 Septembrie 2008



Sistemele informatice moderne facilitează interacţiunea cetăţean-instituţii publice


Prezenţa SIVECO Romania la recentul eveniment anual ANIAP (Asociaţia Naţională a Informaticienilor din Administraţia Publică) face parte din strategia companiei de promovare a necesităţii restructurării informatice la nivelul administraţiei publice.


SIVECO

Romania consideră că instituţiile publice sunt pregătite pentru această restructurare, însă este necesar să se cunoască şi să se dezbată priorităţile strategice de modernizare la acest nivel. Despre aspectele pe care le îmbracă problematica administrativă din punct de vedere informatic am stat de vorbă cu Cristina Iţcuş, Cluster Manager - eGovernment, în cadrul SIVECO Romania.


MW: În ce a constat implicarea companiei dvs. la recenta conferinţă ANIAP?
C.I.: Asociaţia Naţională a Informaticienilor din Administraţia Publică patronează unul dintre cele mai importante evenimente naţionale dedicate soluţiilor IT&C pentru administraţia publică. Cu prilejul acestei reuniuni, SIVECO Romania a făcut cunoscute participanţilor iniţiativele casei româneşti de software privind eficientizarea activităţii instituţiilor publice şi creşterea interacţiunii cu cetăţeanul. Conferinţa de anul acesta a tratat o temă de mare actualitate atât pentru responsabilii din sectorul public, cât şi pentru furnizorii de soluţii şi servicii IT, şi anume „Sisteme informatice integrate pentru administraţia publică”.


Făcând o trecere în revistă a principalelor produse pe care le adresăm administraţiei publice, specialiştii SIVECO Romania au punctat avantajele-cheie pe care SIVECO Romania le asigură beneficiarilor din sectorul public. Sistemele informatice dezvoltate de SIVECO Romania pentru sectorul public acoperă principalele paliere ale activităţii din administraţie, incluzând managementul fluxurilor de lucru, managementul activităţilor legate de gestiunea resurselor financiare, materiale şi umane, instrumente specializate din categoria


Business Intelligence, servicii electronice de asistare a cetăţeanului, de tip portal, infochioşc, ghişeu virtual şi multe altele.


MW: Care sunt direcţiile esenţiale ale acestui proces de informatizare?
C.I: Experţii SIVECO Romania au pus la punct aplicaţii software specializate pentru practicienii din administraţie. Indife-rent că ne referim la cerinţele informatice formulate la nivelul primăriilor, prefecturilor, consiliilor locale sau judeţene, SIVECO Romania este în măsură să ofere atât expertiză tehnică, servicii de training, cât şi asistenţă calificată în exploatarea soluţiilor IT proprii. Obiectivul central al demersurilor noastre în zona administraţiei, atât la nivel central, cât şi local, îl reprezintă aducerea instituţiilor publice cât mai aproape de exigenţele cetăţeanului european şi, implicit, cât mai aproape de legislaţia europeană.


MW: Sunt pregătiţi partenerii din sectorul public pentru o restructurare IT?
C.I: Da, consider că instituţiile din administraţia publică au devenit din ce în ce mai receptive la progresul tehnologic, iar instrumentele informatice moderne câştigă treptat teren în defavoarea aplicaţiilor tradiţionale. Schimbarea esenţială de abordare s-a produs odată cu conştientizarea rolului integrator al aplicaţiilor informatice asupra activităţilor şi proceselor din a
dministraţie. Anticipând această evoluţie, validată şi de experienţa europeană, SIVECO Romania vine în întâmpinarea cerinţelor specifice din administraţie cu produse informatice de ultimă generaţie, menite să reformeze, în mod radical, fluxurile de lucru din instituţiile publice.


MW: Care sunt elementele de noutate ale ofertei informatice pentru administraţia publică?
C.I:
Oferta SIVECO Romania pentru instituţiile din administraţia publică are ca piloni principali SIVECO Applications - soluţia pentru managementul resurselor financiare, materiale şi umane, soluţia pentru managementul documentelor şi fluxurilor de lucru - SIVADOC, soluţia proprie de Business Intelligence - SIVECO Business Analyzer, Sistemul pentru gestiunea impozitelor şi taxelor locale - iTAXCollect, soluţia dedicată de instruire a personalului din administraţie - AeL, Sistemul interactiv teritorial pentru informarea cetăţeanului - INFOCHIOŞC, soluţia SIVECO Portal, şi, nu în ultimul rând, Sistemul Geospaţial de eGovernment (GIS), destinat achiziţiei, stocării, actualizării, prelucrării şi analizei informaţiilor geografice de interes pentru administraţie. Toate aceste produse, compatibile între ele şi complementare ca funcţionalităţi, au un numitor comun, şi anume faptul că se axează pe interesul cetăţeanului, care beneficiază astfel de servicii publice de calitate superioară.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite