Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Acum poţi avea telefonul fix pe mobil

25 Septembrie 2008



Vodafone reinventează telefonia fixă prin mutarea acesteia pe telefonul mobil. Nu este un paradox, ci este vorba despre noile servicii Vodafone Zona Mea şi Mobile Office Zone. Mai concret, abonatul beneficiază de un număr de telefonie fixă (0372-) alocat SIM-ului pentru numărul mobil, iar în urma portabilităţii numerelor pe acest serviciu se vor putea aloca inclusiv numere de Romtelecom sau alte reţele fixe.
Apelurile sunt iniţiate şi primite pe acelaşi terminal mobil. Numărul fix este disponibil în cadrul unei zone bine definite ce poate acoperi cateva sute de metri pătraţi. În interiorul acestei zone apelurile sunt direcţionate automat de la numărul de fix sau cel de mobil în funcţie de destinaţie. Când se află în afara zonei, abonatul are la dispoziţie trei opţiuni: apelurile primite să rămână fără răspuns, să fie deviate către o căsuţă vocală cu acces gratuit sau către numărul propriu de mobil.
Avantajul principal este dat de preţurile mici pentru convorbiri alocate numărului fix, începând cu 3 eurocenţi/minut. Serviciul a fost lansat în urma unor analize de piaţă care au arătat că peste 70% din abonaţii la servicii mobile apelează frecvent numere din reţeau fixă. Cele două servicii sunt relativ identice, dar orientate către grupuri ţintă diferite: consumer şi corporate. Mobile Office Zone permite însă definirea a patru zone diferite pentru acelaşi număr de telefon şi se adresează angajaţilor cu mobilitate ridicată şi care nu au alocată o extensie fixă. Daca apelul este iniţiat sau primit în zona predefinită, iar ulterior telefonul părăseşte această zonă, costurile nu se schimbă. Serviciul este diferit de Vodafone Acasă, care oferă doar un telefon de birou.
Vodafone Mobile Office Zone este disponibil prin 3 extraopţiuni, care pot fi activate suplimentar faţă de serviciile de telefonie mobilă deja existente:
- extraopţiunea de1,25 Euro / lună (TVA nu este inclus). În interiorul zonei fixe, utilizatorii beneficiază de tariful de 2,5 Eurocenţi / minut pentru apeluri către reţelele naţionale fixe şi de un tarif special către destinaţiile internaţionale;
- extraopţiunea de 1,75 Euro / lună (TVA nu este inclus). În interiorul zonei fixe, utilizatorii beneficiază de tariful de 1,5 Eurocenţi / minut pentru apeluri către reţelele naţionale fixe şi de un tarif special către destinaţiile internaţionale;
- extraopţiunea de 10 Euro / lună (TVA nu este inclus). În interiorul zonei fixe, utilizatorii beneficiază de 800 de minute / lună către reţelele fixe, în limita tarifului de 1,5 Eurocenţi / minut şi de un tarif special către destinaţiile internaţionale. (Gabriel Vasile)



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite