Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Endava şi-a dublat activitatea la 2 ani de la lansarea în România

07 Octombrie 2008



Endava a deschis un nou sediu în Cluj la exact 2 ani de la intrarea grupului britanic în România prin fuziunea în 2006 cu compania clujeană AGS. Profilul actual al Endava în România arată că britanicii au reuşit să-şi pună în aplicare planurile ambiţioase cu care au venit la Cluj cu 2 ani în urmă şi implantarea în Europa de Est a fost o decizie strategică care a dat rezultate.
Endava a încheiat anul 2006 cu o cifră de afaceri de 1.1 mil EUR, în 2007 a crescut la 1,8 mil EUR, iar estimările pentru 2008 sunt de 2,68 mil EUR. După fuziunea cu AGS, Endava avea 72 de angajaţi, toţi în Cluj. În prezent echipa Endava din România numără 142 de specialişti IT aflaţi în 2 sedii din Cluj – un centru de dezvoltare software în noul sediu din Iulius Business Center şi un centru de suport aflat la vechea locaţiedin Calea Turzii 134, un centru de dezvoltare în Iaşi – deschis în Octombrie 2007, respectiv un centru de coordonare în Bucureşti.
Reprezentanţii companiei declară că pe viitor centrul operaţional cel mai important va rămâne Clujul deoarece aici au construit capabilităţile de management, piaţa forţei de muncă este mai echilibrată decât în Bucureşti, iar zborurile directe către capitale europene aduc un mare avantaj pentru operaţiunile grupului şi pentru clienţii străini. Pentru finalul anului 2009 Endava îşi propune să ajungă la 250 de angajaţi în Cluj şi 70 de angajaţi în Iaşi în sedii nou deschise. Reprezentanţii companiei iau în calcul şi deschiderea unor puncte operaţionale în oraşe cum ar fi Craiova sau Târgu Mureş,unde există resurse bine pregătite pentru domeniul IT.
Endava a crescut semnificativ vânzările către companii din România şi deţine în prezent cu produsul software Equitas 60% din piaţa soluţiilor software pentru fonduri mutuale, fonduri de pensii şi bănci depozitare. Portofoliul de clienţi include: BRD Societe Generale, BRD Fond de Pensii, AVIVA, Banca Transilvania, BT Aegon, Globinvest, Pioneer Asset Management, Target Asset Management, IMO Finance.
La conferinţa de presă, organizată cu ocazia inaugurăriicelui de al doilea sediu în Cluj,au participat reprezentanţi ai top managementului grupului britanic:
John Cotterell – CEO
Mike Kinton – Chairman/ Preşedinte al Consiliului de Administraţie
Marian V. Popa – Managing Director Endava Eastern Europe
Radu Grosu – Managing Director Endava România


Despre Endava


Endava este o companie de servicii IT profesionale cu 500 de angajaţi şi operaţuni în Europa, având sediul central la Londra şi centre de dezvoltare şi suport în Marea Britanie (Londra, Oxford), România (Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi) şi Moldova (Chişinău, Cahul). Este un furnizor specializat de servicii IT şi soluţii IT de business pentru domeniile: servicii financiare, telecomunicaţii, media şi servicii profesionale, având experienţă în proiectarea, implementarea şi managementul unor sisteme critice de business pentru unele din cele mai mari companii din lume.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite