Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

SIVECO Applications–Componenta de Management al Productiei

26 Octombrie 2004



Eficientizarea proceselor de productie – premiza a succesului pe piata.


In dorinta de a realiza aplicatii performante si care sa raspunda cerintelor clientilor sai, Siveco Romania a incheiat, in 2002, un parteneriat cu firma daneza Prolog Development Center care a dezvoltat compilatorul Visual Prolog, compilatorul cu cea mai extinsa utilizare din lume, cu peste 300.000 instalari. Astfel, utilizatorii romani au acces la aceleasi instrumente de lucru, similar celor mai importante organizatii din lume.


Globalizarea face ca lumea afacerilor sa fie intr-o permanenta schimbare. Ciclul de viata al produselor devine din ce in ce mai mic, nevoile consumatorilor sunt din ce in ce mai mari, iar concurenta impune producatorilor de bunuri si servicii standarde tot mai ridicate la o valoare adaugata tot mai mica. Mai mult, ritmul rapid de aparitie a unor noi tehnologii si materiale de productie fac vitala definirea unei strategii de productie performante.


In viziunea SIVECO, un management performant, adaptat cerintelor actuale ale pietei, presupune folosirea unui sistem informatic complex, care sa asigure coerenta informationala, tehnologica si de infrastructura. Componenta de Management al Productiei – ca parte integrata in pachetul integrat SIVECO Aplications – inglobeaza o suita de module cu functionalitati specifice, avand ca obiectiv principal gestionarea activitatilor de pregatire, programare, lansare, urmarire si control ale proceselor de productie.


Componenta de Management al Productiei ocupa un loc aparte in pachetul integrat SIVECO Applications, fiind motorul ce actioneaza intregul angrenaj pe care il presupune dinamica unei organizatii avand ca obiect principal de activitate productia. Individualizata ca functionalitate, Componenta Managementul Productiei interactioneaza cu toate celelalte componente ale sistemului SIVECO Applications, prin conceptia unitara de dezvoltare, baza de date comuna folosita, interfata grafica si prin schimbul permanent de informatii necesare derularii fluxurilor de productie.


Activitati acoperite:
Componenta de Management al Productiei asigura gestiunea productiei de unicate, loturi de produse dar si serie (de masa).
Aplicatia pune la dispozitia factorilor de decizie toate informatiile si instrumentele necesare in fundamentarea unei politici de productie eficiente si riguros organizate. Aplicatia este structurata pe module functionale care urmaresc ciclul de productie inca din faza de asigurare a necesarului de materii prime pana la faza finala de livrare a produsului finit.


Facilitati:

  • Dezvoltarea unor modele analitice care permit un control tehnic unitar;
  • Flexibilitatea modelelor de fabricatie si arhivarea informatiilor de fabricatie pe o perioada nelimitata;
  • Asigurarea unui instrument de asistenta pentru planificare si simulare;
  • Posibilitatea integrarii cu un sistem PDM (Product Data Management) „third party“ dedicat asistarii compartimentelor de proiectare tehnologica;
  • Calculul costurilor ante si post productie.


    Module:

  • Pregatirea Productiei permite definirea configuratiei produselor si a tehnologiilor de fabricatie pentru fiecare reper, dar si definirea arborelui de comenzi pentru lansarea productiei, cu prioritati tehnologice de lansare precum si antecalculul de cost al produsului.
  • Programarea Productiei asigura, pe baza comenzilor de productie necesarul de materiale (MRP), programarea operatiilor tehnologice si a resurselor necesare precum si generarea dispozitiilor de lucru.
  • Lansarea Productiei realizeaza calculul disponibilului de stoc, generarea rezervarilor de stoc si a cererilor de aprovizionare si pregateste Dosarul de Lansare (Dispozitii de Lucru, Bonuri de Materiale, Bonuri de Manopera, Fise de Urmarire si Inspectie).
  • Urmarirea Productiei asigura derularea dispozitiilor de lucru; tratarea reprelucrarilor – tehnologiilor esuate dar si calculul final al costului pe produs.
  • Urmarirea Calitatii vizeaza conformitatea fiecarui reper prin operatiile de inspectie din fiecare tehnologie si testarile de materiale pentru fiecare tehnologie.


    Ce spun clientii:
    Principalii beneficiari sunt companiile MEVA Turnu Severin, AEROSTAR Bacau, Astabus Arad etc.
    „Informatiile furnizate de sistem sunt in timp real si se bazeaza pe date corelate - ceea ce este foarte dificil de facut in regim neautomatizat. Aplicatia urmareste in principal derularea productiei din punct de vedere fizic si al costurilor, dar si eficienta departamentelor de productie si a serviciilor conexe prin tratarea centrelor de profit. Alegerea companiei Siveco Romania s-a facut atat datorita calitatii recunoscute a produselor sale cat si a raportului pret/ performanta oferit.“ declara doamna ing. Cristina Chirvasie – Sef Proiect AEROSTAR Bacau.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite