Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

S&T aduce īn Romānia soluţii pentru piaţa de asigurări

25 Octombrie 2008



Integratorul S&T oferă, prin linia de business Financial Services and Insurance, soluţii complete pentru piaţa românească de asigurări. Alături de aplicaţia tradiţională SAP for Insurance, compania a adăugat în portofoliu produsele oferite de FirstApex prin semnarea unui parteneriat de reprezentare regională. Soluţiile FirstApex sunt dedicate companiilor în creştere, atât companii locale, cât şi filiale din cadrul marilor grupuri internaţionale.


Piaţa locală de asigurări înregistrează o dezvoltare permanentă, atât prin creşterea numărului de clienţi, cât şi prin maturizarea companiilor. Mai mult, local, şi-au făcut apariţia prin pătrunderea în acţionariat sau prin deschiderea de filiale, unele dintre cele mai cunoscute nume din industrie, situaţie ce va creşte considerabil nivelul concurenţei şi nevoia de eficienţă. S&T mizează pe aceste considerente în demersul de a deveni unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii complete pentru gestionarea activităţilor de asigurare. ,,Piaţa locală va creşte, iar sistemele IT actuale existente la asiguratori au limitări în a oferi performanţă şi suport în gestionarea unui număr de clienţi în creştere sau de a susţine lansarea rapidă a unor noi servicii. Complementar, criza financiară globală aduce presiuni mari de reducere a costurilor, iar pentru companiile afiliate grupurilor multinaţionale se adaugă şi presiunea de raportare către sediul central”, a declarat pentru Market Watch Nicoleta Chivu, Business Application Sales Representative – S&T România.



Soluţia potrivită pentru o piaţă emergentă
Ca opţiune la soluţia SAP for Insurance pentru regiunea din care face parte, S&T a iniţiat evaluarea unei alte soluţii end to end pentru piaţa de asigurări, care să ofere suport pentru întreg fluxul specific acestei activităţi: emitere şi administrare poliţe, administrare de daune, reasigurări etc. Soluţia ideală a fost găsită prin semnarea unui parteneriat cu FirstApex, o companie care în ultimii 26 de ani s-a dedicat exlusiv pieţei de asigurări. FirstApex are sediul în Singapore şi principalele centre de dezvoltare în India. Compania are o cotă de piaţă semnificativă în zona Asia-Pacific, iar în ultimii ani a iniţiat numeroase proiecte şi în Europa. FirstApex are o reprezentanţă la Varşovia, iar pentru ţările din regiunea central şi est europeană S&T va fi principal partener de implementare.


Echipă locală dedicată
S&T România va oferi soluţiile FirstApex printr-o echipă dedicată în cadrul căreia au fost cooptaţi oameni cu experienţă. „Domeniul asigurărilor nu este chiar nou pentru S&T, deoarece am finalizat aici o serie de proiecte de infrastructură, totuşi abordarea este una bine pregătită. Ne bazăm pe experienţa solidă, în unele cazuri chiar de până la 25 de ani în domeniu, a membrilor echipei pentru a putea răspunde necesităţilor clienţilor noştri,” afirmă reprezentantul S&T România.


În abordarea pieţei de asigurări
S&T România se bucură de două avantaje importante faţă de concurenţa directă: o gamă extinsă de produse complementare şi competenţele existente în grup. „S&T deţine în portofoliul său pentru piaţa de asigurări, pe lângă soluţia FirstApex, soluţia „Core Insurance” şi instrumentele necesare pentru analiză şi raportare de tip Business Intelligence (Oracle şi Cognos), inclusiv monitorizare fraude interne (Intellinx) şi document management (EMC Documentum şi Microsoft SharePoint). De asemenea, fiind un sector ce interacţionează cu un număr ridicat de clienţi, oferim şi două soluţii de CRM: Microsoft Dynamics CRM şi Siebel. De mare interes pentru clienţii noştri este şi consultanţa de business pe care o oferim pentru companiile ce sunt în proces de transformare sau pentru grupuri internaţionale de asigurări aflate în proces de consolidare în urma achiziţiilor companiilor locale. Pentru consultanţă de business, implementare sau optimizare de procese avem o serie de centre de competenţe, pe verticale economice, ce pot oferi ajutor oricărei filiale din grup,” a mai declarat Nicoleta Chivu.


Gabriel Vasile



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite