Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Merlin portal, un nou tool pentru utilizatorii Merlin ERP

25 Octombrie 2008



Echipa Prodigy Tehnologii a finalizat un nou modul pentru utilizatorii sistemului integrat Merlin ERP. Este vorba despre Merlin portal, o interfaţă bazată pe Web şi pe care partenerii şi dealerii (agenţii mobili) unei companii pot introduce comenzi online.


De ce un portal? Aşa cum, probabil, unii dintre dumneavoastră ştiţi, Prodigy a dezvoltat şi un modul SFA – pentru automatizarea forţei de vânzări. Acesta facilitează preluarea şi gestionarea comenzilor de către dealeri utilizând pocket PC-uri. Modul de funcţionare al acestui sistem este următorul: agentul preia comenzile de la clienţi, le înregistrează pe PDA şi, periodic, efectuează sincronizarea datelor prin GPS cu serverul aflat la sediul companiei. Această modalitate implică dotarea dealerilor cu pocket PC-uri şi preluarea şi procesarea comenzilor la anumite intervale.


Prodigy pune acum la dispoziţia clienţilor săi Merlin Portal, o soluţie cu ajutorul căreia se pot procesa online atât comenzile interne, cât şi cele externe. Dealerul are nevoie doar de o
conexiune la internet, fie utilizând un laptop, fie logându-se pe contul său de pe un calculator al clientului.


Administrarea portalului şi a datelor conţinute de acesta se realizează din aplicaţia de gestiune Merlin ERP. La nivelul portalului pot fi definite separat conturi pentru clienţi şi pentru agenţii de vânzări. Logarea se face prin introducerea parolei şi a user name-ului unic desemnat fiecărui utilizator.


Având în vedere specificul acestui portal, este interesant de menţionat faptul că adăugarea unui cont nou de partener poate fi făcută doar de către deţinătorul portalului sau de către un dealer. Acest lucru contribuie la sporirea confidenţialităţii datelor şi la securizarea conexiunii.


În funcţie de tipul de utilizator, client sau dealer, aplicaţia oferă tipuri de comenzi diferite: comenzi comerciale pentru clienţi, cu documentele aferente şi comenzi de producţie pentru dealeri. Acestea din urmă sunt lansate în momentul în care comanda primită depăşeşte stocul existent, scopul lor fiind urgentarea aprovizionării şi onorarea cât mai rapidă a comenzii.


La nivel de vizualizare, există posibilitatea de a seta informaţiile pe care doriţi să le vedeţi pentru optimizarea căutărilor: preţuri, comenzi anterioare, stoc existent etc.
Utilitatea portalului, din punctul de vedere al celui care îl achiziţionează:
- Posibilitatea definirii tipurilor de gestiuni, a tipurilor şi categoriilor de articole care pot fi vizibile pe site
- Evidenţa stocurilor, a vânzărilor, a comenzilor
- Utilizarea mai multor tipuri de monede
- Posibilitatea de a schimba unitatea de măsură şi de a stabili limite de cantităţi sau dimensiuni ale produselor care pot fi comandate la un moment dat
- Vizualizarea penalizărilor şi a discounturilor oferite fiecărui client
- Stabilirea drepturilor de acces personalizate
- Gestiunea se ţine lotizat, după metoda FIFO/LIFO
- Accesul la baza de date este online; astfel, în afară de serverul pe care se instalează aplicaţia Merlin, nu sunt necesare investiţii în echipamente
- Scurtarea semnificativă a timpului de procesare a comenzilor


Pentru a păstra o legătură cât mai strânsă şi cu publicul larg, fără a afecta însă măsurile luate pentru a asigura securitatea şi confidenţialitatea datelor, Merlin Portal oferă încă o soluţie: un cont de client generic, cu parolă şi nume de utilizator dezvăluite în prealabil publicului. Astfel oricine se poate loga pe acest cont şi poate vedea anumite date generale stabilite de companie: articole generale, ultimele oferte, preţuri orientative.


Acest tip de sistem este util în special companiilor din domeniul distribuţiei. Este evident pentru toată lumea faptul că vizibilitatea oricărei companii este sporită de prezenţa acesteia în spaţiul virtual. Astăzi aproape toată lumea are acces la internet şi modalitatea cea mai răspândită de căutare a unei informaţii este prin intermediul acestuia. În secolul vitezei oamenii au nevoie de servicii cât mai rapide, cât mai la îndemână, indiferent că este vorba despre procesarea unor comenzi, compararea unor oferte sau a unor discount-uri sau căutarea unor stocuri de materiale competitive din punct de vedere al raportului calitate/preţ.
De aceea, Prodigy Tehnologii vă pune la dispoziţie încă o modalitate de a vă optimiza business-ul: aplicaţia Merlin Portal.


Alina Maricescu, Marketing Manager
Prodigy Tehnologii
Tel: 021 456 31 26
E-mail: marketing@prodigy.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
cata
Cunosc programul dvs iar Merlin Portal mi se pare excelent , stiu ce inseamna sa astepti sa-ti vina agentii cu PDA-urile ptr a importa comenzile ...... Tineti-o tot asa si salutari d-nului Carcior . O zi buna .
19 Mai 2009, 01:08:45
matei
vau cve coincidentata si eu sunt din 1 ianuarie vau is la fel ca alui colin morgon vau vaui inebunesc dupa filmul alaa ei cinei inca din 1 ianuarieay am 1januarie yes ai am
07 Septembrie 2009, 09:39:40