Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

BLOM lansează īn premieră prima etapă din campania de capturare a imaginilor oblice īn principalele oraŞe din estul Europei

25 Octombrie 2008



Prima etapă a acestui proiect singular o constituie aerofotografierea teritoriului României, cel mai recent, complex şi detaliat program derulat vreodată în ţara noastră.


Grupul Blom anunţă că este prima companie care a capturat şi procesat ortofoto şi imagini oblice pentru 12 dintre cele mai mari oraşe din România. Datele fac parte dintr-o librărie unică de imagini care vor acoperi toate oraşele importante din estul Europei, din ţări ca Ucraina, Polonia, Estonia, Letonia, Lituania şi Ungaria care vor fi acoperite până la sfârşitul anului, şi ţări precum Croaţia, Cehia, Bulgaria, Slovacia şi Slovenia care urmează a fi capturate în 2009.


Este o mare realizare pentru Blom, care este singura companie care capturează date în aceste ţări unde există reale restricţii de natură guvernamentală.


David Critchley, managerul companiei Blom Aerofilms din Marea Britanie, responsabil pentru derularea proiectului, a declarat: “După reuşita din ultimii doi ani, respectiv captura imaginilor oblice în mai bine de 900 de oraşe din estul Europei, implicarea noastră în Europa de est, mai întâi pe piaţa din România, a generat noi oportunităţi de afaceri pentru Blom.”


În România, imaginile au fost capturate în lunile aprilie şi mai 2008, în oraşe precum Arad, Brăila, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Ploieşti, Sibiu şi Timişoara, acolo unde au fost identificate oportunităţi pentru
exploatarea acestor imagini. Baza de date a fost finalizată în decurs de trei luni, iar primul client care va avea acces la ea va fi Primăria Municipiului Brăila.


Ionuţ Săvoiu, directorul general al BlomInfo-Geonet a adăugat: “Este o ocazie deosebită pentru Grupul Blom să se dezvolte pe piaţa din România. Aceste imagini care oferă posibilităţi multiple de exploatare satisfac cerinţele unei categorii vaste de beneficiari, de la primării de oraşe, la servicii de cadastru, utilităţi şi securitate. Blom devine astfel lider în România pe piaţa serviciilor şi produselor de navigare şi localizare.”


Acest set de date poate fi folosit într-o varietate de aplicaţii, printre care asistenţă acordată oficiilor de cadastru pentru crearea unei baze de date proprii care să conţină informaţii despre proprietari şi categoria de folosinţă a terenurilor. În plus, oferă unităţilor speciale de intervenţie rapidă contextul adecvat pentru desfăşurarea activităţii. De asemenea, se constituie în instrumente excelente pentru companiile de utilităţi publice interesate de managementul proprietăţii şi pentru companiile de asigurări, pentru a le ajuta să înţeleagă în timp real riscurile pe care şi le asumă. Mai mult de atât, poate fi folosit ca suport în realizarea proiectelor majore de infrastructură la nivel de studiu de fezabilitate şi proiectare.


Un exemplu concludent în acest sens este campionatul european de fotbal din 2012 care va fi găzduit de Polonia şi Ucraina. Aceste informaţii vor fi de nepreţuit pentru organizatorii acestui prestigios eveniment sportiv.


www.blominfo.ro
E-mail: office@blominfo.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite