Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

MFG/PRO–calea catre eficienta

26 Octombrie 2004



Pe drumul parcurs de Elite de la nou intrat la leader de piata, un important suport a fost adus de IT. Nu poti fi in top daca nu investesti intr-o aplicatie de gestiune integrata care sa ofere avantajul competitiv. Am aflat de la Eugen Simionescu, Director IT de la Elite, cum compania a descoperit calea catre eficienta.


In mediul concurential, diferenta dintre succes si esec este data de implementarea unei solutii informatice integrate. Prin MFG/PRO, Crescendo pune la dispozitia companiilor cu activitate de productie si distributie peste 23 de ani de experienta in furnizarea de solutii informatice integrate. Implementat in peste 5000 de companii multinationale, MFG/PRO gestioneaza unele dintre cele mai sofisticate si complexe operatii de productie si distributie in domenii precum: AUTOMOTIVE, FOOD & BEVERAGE, INDUSTRIAL, ELECTRONICE, CPG (CONSUMER PRODUCTS GOODS).
Platforma eficienta in asistarea deciziilor manageriale, MFG/PRO eB2 furnizeaza intregul set de informatii necesare construirii tablourilor de bord si situatiilor de analiza.


Cat de necesara era o solutie de gestiune integrata pentru o companie ca Elite?
Elite acopera astazi peste 50% conform MEMRB, din consumul romanesc de cafea, cu o gama sortimentala diversa: cafea macinata, cafea instant, cappuccino, ciocolata si altele. Pentru a castiga in competitia pentru procente din piata si respectiv, profitabilitate, Elite avea nevoie de o solutie de gestiune integrata a resurselor. Aplicatia oferita de Casa de solutii CRESCENDO, a fost cea care ne-a sprijint in atingerea obiectivelor. Pentru a avea un control complet asupra productiei, a costurilor de fabricatie, a eficientei desfacerii, trebuie sa cunosti, in fiecare moment, tot ceea ce se intampla in firma. Toate informatiile despre intrari, iesiri, cumparari, vanzari etc. sunt afisate in timp real, putand fi gestionate operatiuni, centralizat sau distribuit, in functie de necesitati. Se pot extrage rapoarte oricand, despre tot ce ai nevoie ca sa fii eficient.


Care au fost criteriile de selectie pentru diferentierea ofertelor de pe piata?
In primul rand am stiut ce dorim: o solutie brand cu acoperire la nivel international, care sa incorporeze standarde recunoscute in industria alimentara, care sa poata fi adaptata la evolutiile continue ale mediului de afaceri romanesc. Evident, am cautat si o firma implementatoare experimentata, cu referinte si un raport optim calitate/pret.


Cu ce a convins MFG/PRO, dar CRESCENDO?
Solutia integrata MFG/PRO a convins prin capabilitatile si expertiza in activitatea de productie, focalizarea pe cinci verticale industriale, intre care si industria alimentara si a bauturilor. Alte puncte importante au fost: echipa profesionista de implementare (stabila si cu experienta) cu competente in analiza de business, asistenta de implementare si pentru alte solutii ERP, precum si abordarea unitara a intregii solutii informatice, prin pozitionarea CRESCENDO ca punct unic de contact pentru intregul sistem informatic si de comunicatii. Alte argumente obiective in alegerea aplicatiei integrate MFG/PRO au fost: un TCO este considerabil mai mic decat orice alt sistem ERP din aceeasi clasa si o lista de referinte reprezentative pentru domeniul nostru, atat pe plan international, cat si in Romania.


Cum a decurs implementarea, care au fost principalele etape?
Colaborarea cu CRESCENDO a inceput in 1999. Dupa primele trei luni, au devenit functionale modulele de baza ale ERP-ului MFG/PRO (contabilitate, facturare, plati si incasari). Treptat, au fost pornite si celelalte. In plus, specialistii Casei de solutii CRESCENDO au implementat in timp real particularizarile realizate special pentru Elite, dezvoltand la cerere si doua module specializate. O astfel de implementare are impact, atat asupra proceselor din organizatie, dar si asupra oamenilor si culturii organizatiei.
Au existat si dificultati inerente in desfasurarea implementarii, dar le-am depasit printr-o buna colaborare intre echipele de la Elite si Crescendo.
Echipa Casei de solutii CRESCENDO a fost alaturi de noi in rezolvarea aspectelor complexe pe care modelarea activitatii noastre le ridica in implementarea unei solutii ERP, iar MFG/PRO a dovedit expertiza specifica industriei noastre.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Simona Diaconu
Intradevar, MFG/Pro este net superior altor aplicatii ERP existente pe piata noastra. Pe langa MFG am utilizat o alta aplicatie ERP- Mapics cea din urma fiind net inferioara MFG-ului. Utilizand MFG/PRO se pot scoate rapoarte complexe in functie de necesitate. De altfel, lucrand cu MFG nu am intampinat erori de sistem, comparativ cu MAPICS-ul unde acest lucru se intampla frecvent.
31 Mai 2009, 02:04:47