Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

SolvIT Networks propune CA Identity Manager pentru securitatea companiilor

25 Octombrie 2008



CA Identity Manager ajută la reducerea costurilor administrative şi creşterea securităţii la nivel de organizaţie, prin intermediul platformei de management al identităţii. Astfel, CA Identity Manager automatizează crearea, modificarea şi ştergerea identităţilor pentru numărul în creştere al userilor din interiorul sau exteriorul companiei; oferind astfel capacităţi de auditare la nivelul întregului sistem al companiei, de la servere la aplicaţii web.


Creşterea numărului de utilizatori constituie o provocare pentru departamentele de management al riscului IT şi securitate, care se confruntă, de asemenea, cu cerinţele stricte ale normelor internaţionale de securitate. Când societăţile pierd controlul asupra identităţii userilor, asupra conturilor sau asupra drepturilor de acces, ele vor avea de înfruntat creşteri ale costurilor, riscuri crescute şi eventuale experienţe neplăcute ale utilizatorilor.


Când organizaţiile permit manipularea manuală sau ad-hoc a identităţii userilor, conturilor sau drepturilor de acces, vor avea de înfruntat creşteri vizibile sau ascunse ale costurilor, riscuri crescute de securitate şi nerespectarea reglementărilor în vigoare, adesea oferind utilizatorilor o experienţă neplăcută şi acces redus la informaţiile necesare.


CA Identity Manager integrează şi automatizează serviciile de management al identităţii pentru sistemele bazate pe relaţia dintre companie şi user, precum şi funcţiile acestora şi responsabilităţile, pentru o arie largă de utilizatori, incluzând angajaţi, colaboratori, clienţi sau parteneri.


Principalele capabilităţi ale CA Identity Manager
Delegarea administrării userilor printr-un control centralizat permite organizaţiilor IT să selecteze şi să distribuie aceste solicitări către acei oameni sau departamente ce deţin cele mai bune soluţii- indiferent dacă fac parte sau nu din companie.
Controlul asupra administrării utilizatorilor poate îmbunătăţi considerabil scalabilitatea departamentului IT sau a altor departamente implicate în suportul userilor.


Administrarea proprie permite utilizatorului să îşi configureze profilul, parolele sau dreptul de acces, prin intermediul unei aplicaţii administrative intuitive şi flexibile.


Fluxul de lucru integrat permite automatizarea şi consolidarea proceselor de administrare a utilizatorilor şi furnizează o platformă customizabilă pentru suportul modului unic în care fiecare companie îşi administrează utilizatorii, pentru
fiecare din grupurile aparţinătoare.


Managementul parolelor oferit de CA Identity Management furnizează servicii extinse, incluzând administrare proprie, suport pentru parole uitate, sincronizare bidirecţională a parolei, reguli privind cuprinsul parolei, aplicaţie flexibilă a politicii de parolare, suport GINA şi consolidare automată a schimbărilor periodice de parole.


Modelul structurat de management oferă un model customizabil, dar structurat, pentru managementul funcţiilor şi responsabilităţilor utilizatorilor şi administratorilor. Acest model susţine categoriile de bază pentru controlul accesului, precum funcţii, reguli, grupuri, departamente sau proiecte.


Suport integrat pentru respectarea normelor de securitate.
CA Identity Manager oferă suport pentru regulamentele şi normele unei companii în mai multe moduri. Prin encodarea politicilor de drepturi (incluzând segregarea activităţilor sau certificarea drepturilor) într-un instrument de întreprindere şi consolidarea proceselor de business asociate cu fluxul de lucru, managementul se poate baza pe faptul că aplicaţia şi politicile de drepturi asupra resurselor sunt sub control. În plus, auditul şi raportarea integrate permit companiei să monitorizeze şi să raporteze mai eficient situaţia drepturilor actuale şi a activităţilor efectuate de către utilizatori.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite