Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ATS pe piaţa romānească a serviciilor de eGovernment pentru cetăţeni

25 Octombrie 2008



În pas cu provocările procesului de informatizare în administraţia publică, firma Advanced Technology Systems - ATS - ne dezvăluie preocupările sale de dezvoltare a noi soluţii de interacţiune a cetăţenilor cu serviciile oferite de administraţia publică locală. Despre rolul şi importanţa eficientizării relaţiei guvern-cetăţean şi beneficiile unor astfel de soluţii discutăm cu Dumitru ŞTEFAN, directorul general al firmei.



ATS este o firmă recunoscută pe piaţa IT din România ca promotor al serviciilor electronice, precum plata electronică prin Internet a taxelor şi impozitelor şi sistemul vocal de informare, destinat instituţiilor publice. Ce ne puteţi spune despre rezultatele utilizării acestor servicii, cum se reflectă eficienţa implementării lor la nivelul comunităţilor locale?

Ca lider al practicilor de eGovernment din România, ATS este furnizor al primei soluţii interactive bazate pe tehnologii Web pentru îmbunătăţirea relaţiei dintre cetăţeni, agenţi economici şi administraţie, fiind producătorul Sistemului Informatic Integrat ATLAS. Încă de la lansarea în 2003 a primei soluţii de plată electronică la Primăria Sectorului 2 Bucureşti, s-au pus bazele dezvoltării unei soluţii integrate, într-o arhitectură modular structurată pe cele mai eficiente tehnologii, cu aplicaţii parametrizate ce au permis fiabilitate şi flexibilitate în timp.


Putem spune că soluţiile oferite de noi administraţiei publice au parcurs un proces de maturizare, trecând de la implementarea unor module distincte la un sistem integrat, precum cel prezentat în cadrul Conferinţei Naţionale ANIAP de anul acesta, care înseamnă, în esenţă, rezolvarea integral informatizată a unei probleme concrete pe care cetăţeanul o solicită, cu maximum de eficienţă şi economie de timp.
Prin strategia sa, firma ATS şi-a propus, încă de la început, informatizarea integrală, prin tehnologii care să asigure o platformă unitară de management al datelor, pentru a permite obţinerea pe flux a unor informaţii necesare luării deciziilor în timp real şi obţinerea unor indicatori agregaţi de funcţionare şi eficienţă a sistemului.


Ce tehnologii moderne sunt înglobate în produsele firmei ATS?
Un exemplu este Sistemul Vocal pentru administraţia publică. Această aplicaţie utilizează cele mai noi tehnologii în domeniu, asigurând informarea permanentă şi gratuită a cetăţenilor, concomitent cu preluarea şi transmiterea de mesaje vocale, fiind primul sistem vocal de informare din România implementat la nivel de Consiliu Local. Activitatea de informare permite obţinerea de informaţii cu privire la adrese şi telefoane de contact, programul de lucru cu publicul şi programul de audienţe al direcţiilor subordonate Consiliului Local, informaţii de specialitate şi facilităţi puse la dispoziţia cetăţenilor, grupate pe secţiuni. Sistemul vocal creează posibilitatea de a interacţiona cu mii de persoane simultan, 24 de ore din 24, pentru a colecta şi distribui informaţii, a colabora cu contribuabilii în condiţii sporite de securitate şi de eficientizare a schimbului de informaţii.


Pentru a furniza informaţii cetăţenilor, sistemul vocal se poate conecta şi la alte baze de date ale unor aplicaţii, cum ar fi aplicaţiile de contabilitate sau ale altor departamente. Soluţia tehnică se bazează pe o platformă IVR (Interactive Voice Response), tehnologie de comunicaţii care permite unui calculator comunicarea interactivă cu orice telefon având capabilităţi DTMF.


Cum se îmbină perspectiva utilităţii sociale a produselor dezvoltate de ATS cu nevoia de profitabilitate economică a business-ului pe care îl promovaţi?
Rolul IT nu poate fi desprins de efectele aplicării sale în sfera publică şi de efectele sociale obţinute. Succesul implementării serviciilor electronice asigură îndeplinirea criteriilor de eficienţă economică şi, în acelaşi timp, permite transparenţa actului de guvernare, ceea ce susţine dezvoltarea în perspectivă a unui sistem participativ. ATS pune la dispoziţie aceste soluţii prin cele mai avansate tehnologii, astfel încât de rezultatul lor să beneficiem cu toţii în calitate de cetăţeni.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Andrei Melenciuc
Conteaza care e ultima realizare ,prima e perimata si nu mai intereseaza pe nimeni.
09 August 2013, 08:09:47