Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

Rack-Soft a lansat 4PSA VoipNow pentru Amazon Elastic Compute Cloud (EC2)

29 Octombrie 2008



Rack-Soft a lansat 4PSA VoipNow pentru platforma Amazon Elastic Compute Cloud (EC2). Noul pachet oferit de Rack-Soft permite companiilor să instaleze VoipNow în doar câteva minute, beneficiind de avantajele infrastructurii Amazon - disponibilitatea ridicată şi dimensionarea costurilor în funcţie de consum.
VoipNow este un sistem de comunicaţii integrate, creat pentru a furniza servicii PBX avansate şi care se foloseşte de toate avantajele modelului de distribuţie SaaS (Software as a Service). Companiile care utilizează sisteme PBX găzduite de către furnizorul de servicii vor putea economisi sume importante deoarece nu mai este necesar să investească în echipamente hardware, licenţe software sau mentenanţă. Deşi de cele mai multe ori furnizorii SaaS livrează utilizatorului un serviciu complet, nu sunt rare cazurile în care companiile îşi administrează singure sistemele găzduite în infrastructura furnizorului.
Cel mai important avantaj oferit de Amazon cloud îl reprezintă viteza cu care aplicaţia poate deveni funcţională, viteză obţinută fără a sacrifica securitatea, performanţa sau stabilitatea sistemului. Costurile de operare reduse şi posibilitatea de a partaja informaţiile cu alte sisteme găzduite pe platforma Amazon cloud sunt numai câteva dintre multiplele avantaje care au făcut ca oferta Amazon să fie atât de apreciată”, a afirmat Bogdan Cârstoiu, director general Rack-Soft.
Noul pachet VoipNow Amazon Machine Image (AMI) este deja disponibil pentru clienţii Amazon EC2. Pentru a instala VoipNow, utilizatorii trebuie doar să aleagă imaginea VoipNow din cadrul unei liste. Având în vedere că suportul tehnic este vital pentru aplicaţiile găzduite, Amazon EC2 a fost inclus începând cu 25 octombrie 2008 pe lista platformelor pentru care Rack-Soft oferă suport tehnic.
Situaţia economică actuală favorizează adoptarea modelului SaaS deoarece companiile vor fi nevoite să îşi reducă costurile şi să îşi îmbunătăţească flexibilitatea. Creşterea cererii este unul dintre motivele pentru care ne-am fixat ca obiectiv să simplificam instalarea produselor noastre în infrastructurile de tip cloud. În prezent, VoipNow este disponbil şi pentru mediile VMware şi Virtuozzo, iar în continuare luăm în considerare orice altă platformă care prezintă interes pentru clienţii noştri”, a adăugat Bogdan Cârstoiu.
Utilizatorii care doresc să instaleze VoipNow în infrastructura Amazon pot alege dintre cele peste 25 de opţiuni de achiziţie şi licenţiere.




Tags: SaaS, Rack-Soft

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite