Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Endpoint Protector 2008 previne furtul de date

30 Octombrie 2008



Odată cu dezvoltarea tehnologiei şi cu avantajele pe care aceasta le oferă, în ultimii ani au început să apară o serie de probleme legate de intimitatea datelor personale.
Comunicaţiile electronice şi transferurile de date reprezintă cel mai important vector pentru pierderile de informaţii din mediile corporatiste de astăzi. Dispozitivele firewall curente şi alte soluţii de securitate pentru reţele nu includ funcţionalităţi de prevenire a pierderilor de date, bazate pe elemente importante de control precum scanarea conţinutului, criptarea sau blocarea scurgerilor de date.
Stocarea inadecvată a datelor sau pierderea acestora de către instituţii financiare precum Citigroup, Bank of America şi Wachovia, sau situaţia înregistrată la CardSystems, în care datele nu au fost manipulate corespunzător, sporesc îngrijorarea clienţilor în ceea ce priveşte securitatea online. Conform studiului „The Consumer Internet Barometer” publicat de organizaţia „The Conference Board”, peste 13% din totalul utilizatorilor de Internet au declarat că ei sau cunoştinţele lor au fost victime ale furtului de identitate.
În luna septembrie 2008, Ministerul Britanic al Apărării a anunţat furtul de date aparţinând câtorva mii de foşti şi actuali membri ai Forţelor Aeriene Britanice, care erau stocate pe trei carduri de memorie depozitate într-o zonă securizată a unei baze militare din vestul Angliei. Anul trecut în noiembrie, Fiscul britanic a recunoscut dispariţia unui laptop care conţinea o listă cu persoanele ce voiau să se înroleze în armată.
În SUA, autorităţile au pus sub acuzare 11 persoane considerate a avea legătură cu furtul datelor de pe 40 de milioane de cărţi de credit. Acesta este considerat cel mai grav caz de furt de identitate din istoria Statelor Unite, afectând bănci, retaileri şi consumatori.Pe 4 octombrie 2008, Deutsche Telecom, cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, a recunoscut că datele personale a 17 milioane de clienţi ai filialei sale T-Mobile au fost furate şi puse în vânzare pe piaţa neagră.
Furtul de date de la Banc Post din ţara noastră a avut loc în perioada 13 - 15 aprilie, când angajaţii Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), utilizatori de card Millenium, şi-au primit salariile. În urma furtului de date pierderile directe din fraudă s-au ridicat la cel mult 300.000 de euro. Banca a descoperit tranzacţiile suspecte la un interval de câteva ore de la realizarea acestora, primul indiciu fiind dat de sumele mari retrase din Bulgaria.
Endpoint Protector 2008, aplicaţia de securitate dezvoltată de CoSoSys, le oferă companiilor posibilitatea de a controla dispozitivele portabile, permiţându-le să monitorizeze şi să prevină transferul de date confidenţiale cu ajutorul acestora. În cazul în care folosirea lor este necesară pentru a nu afecta productivitatea, Endpoint Protector 2008 poate folosi criptarea 256 bit AES pentru a asigura în mod obligatoriu securitatea datelor. Modulul de monitorizare a fişierelor le permite organizaţiilor să efectueze un audit al datelor care au fost transferate pe dispozitivele portabile de către angajaţi.
Endpoint Protector 2008 controlează folosirea CD/DVD-Player-elor, a Flash Drive-urilor USB, a cardurilor de memorie, a telefoanelor de ultimă generaţie, a PDA-urilor, a iPod-urilor, a harddisk-urilor externe, a camerelor digitale, a MP3 play-erelor, a dischetelor, a zip drive-urilor, a dispozitivelor firewire şi a altor echipamente care pot fi utilizate în scopul furtului de date.
“Companiile trebuie să îşi revizuiască politicile de securitate a datelor şi să ia măsuri pentru a preveni furtul de date din interior. În prezent, multe companii se limitează la a se proteja împotriva ameninţărilor externe cum ar fi atacurile de pe Internet. Studii recente arată că mai mult de 75% dintre atacuri sunt conduse de oameni din interior”, spune Roman Foeckl, Director General al CoSoSys. “Alţi producători pot copia numele, sloganul nostru, dar nimeni nu poate imita calitatea oferită de noi, dedicarea noastră şi dorinţa de a vă proteja datele confidenţiale."
Endpoint Protector 2008 le oferă companiilor un mediu de lucru sigur fără să piardă din productivitate, prevenind scurgerea de date sau pierderea accidentală a acestora.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite