Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Noua familie de automate bancare NCR SelfServ disponibila in Romania prin Printec Group

06 Noiembrie 2008




NCR si PrinTec lanseaza in premiera in Romania noua familie de automate bancare (ATM) NCR SelfServ. Noua generatie de ATM-uri permite institutiilor financiare sa ofere in mod eficient clientilor servicii precum eliberarea si acceptarea de numerar, inclusiv prin recircularea acestuia, plata facturilor, citirea cardurilor fara contact, tiparirea extraselor de cont, autentificare biometrica etc. De asemenea, tehnologiile innovative ce stau la baza NCR SelfServ fac posibila micsorarea substantiala a impactului asupra mediului inconjurator.


Automatele NCR SelfServ sunt concepute pentru a oferi un nivel ridicat de disponibilitate, ce permite intr-un an servirea suplimentara a peste 16.000 de clienti la o retea de 100 de ATM-uri, prin tehnologia inovatoare “self-healing”. Aceasta permite bancomatelor sa reporneasca automat in cazul unei erori de software, devenind functionale in cateva minute. In trecut acest lucru ar fi dus la un interval de 3-4 ore de nefunctionare, timp in care inginerul de service s-ar fi deplasat la locatie si ar fi identificat problema. Aceeasi tehnologie permite conservarea energiei. Astfel, se obtine o performanta sporita cu un consum mai mic de energie.


Prin introducerea a doua role de hartie pentru chitante si eliberarea de chitante mai mici, NCR a redus in mod semnificativ consumul de hartie pentru chitante si cheltuielile operationale pentru alimentarea cu hartie a ATM-urilor. De asemenea, daca un client solicita chitanta si nu o ridica, aceasta va fi retrasa automat de bancomat, contribuind la pastrarea unui mediu inconjurator curat.
Un alt beneficiu important pe care ATM-urile NCR SelfServ il aduc clientilor este sporirea eficientei activitatilor de service, iar sistemul NCR de monitorizare tine sub observatie fiecare ATM NCR SelfServ.


“ ATM-urile nefunctionale provoaca bancilor pierderi de sute de mii de euro. Cum institutiile financiare isi incurajeaza clientii sa efectueze din ce in ce mai multe tranzactii cu ATM-urile, devine important ca acestea sa fie functionale permanent. Astfel, ATM-urile NCR SelfServ sunt proiectate pentru a furniza cel mai inalt nivel posibil de disponibilitate, astfel incat sa permita consumatorilor sa retraga numerar, sa realizeze depozite, sa efectueze tranzactii pre-pay, sa plateasca facturi si multe alte operatii, cu usurinta si nu in ultimul rand, sa scada costurile de operare ale bancilor” a declarat Toni Cristescu, Director General al Printec Group Romania.















Tags: Printec, ATM

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite