Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ProData Consult starteaza activitatea in Romania

12 Noiembrie 2008



ProData Consult, firmă internaţională de consultanţă IT, îşi lansează astăzi oficial biroul din România. Pe lângă intrarea pe piaţa românească, ProData Consult vine şi cu o nouă abordare a businessului de profil, concentrat pe furnizarea internaţională de servicii şi de consultanţă IT de înaltă specializare. Intrarea companiei în România a fost luată în calcul de ProData Consult la sfârşitul anului 2007, miza fiind excelenta reputaţie a specialiştilor IT din România precum şi o rată de creştere încurajatoare a externalizării serviciilor IT de către companiile cu operaţiuni la nivel global.
„Principiul după care funcţionează businessul ProData Consult este cel al impresariatului de expertiză şi talente în IT. Avem deja în România o reţea de 150 specialişti IT de primă mână, de competenţele cărora au nevoie clienţii noştri. Pe de altă parte, reţeaua globală ProData Consult constituie o excelentă oportunitate pentru experţii IT români de a evolua în proiecte internaţionale provocatoare în toate colţurile lumii. Primii specialişti IT ProData Consult România au început deja să lucreze în proiecte internaţionale pentru companii de top din Europa iar feedback-urile de la clienţi sunt foarte bune”, a spus Ciprian Moga, CEO ProData Consult România. ProData furnizează experţi externi pentru proiectele IT derulate de companii. Experţii completează sau coordonează, în funcţie de cerere, echipa de proiect a clientului. Tot mai multe companii optează pentru soluţia de staffing extern pentru proiectele IT. Studiile efectuate de ProData pe piaţa daneză arată că, în prezent, 25% din poziţiile din proiectele IT derulate de firmele autohtone sunt asigurate prin această soluţie. Acest procent a fost atins în urma creşterii constante a cererii de staffing extern, de la nivleul de 5% în 2003 la 25% în 2008. Trendul ascendent al cererii se face remarcat şi în majoritatea pieţelor europene, cu diverse viteze de dezvoltare.
ProData Consult, reţea globală de consultanţi IT cu sediul central în Danemarca, deschide un birou la Bucuresti. Graţie reţelei sale extinse la nivel global, ProData Consult poate furniza, în cel mai scurt timp, oriunde în lume, servicii sau consultanţi cu expertiză ridicată pentru proiecte IT derulate de companii. „Reţeaua noastră globală de colaboratori este compusă, în prezent, din peste 4.000 de consultanţi experţi. Colaboratorii noştri sunt numai consultanţi seniori, cu o experienţă profesională medie în IT de 10 ani şi care sunt experţi în domeniul lor. În ceea ce priveşte portofoliul nostru de clienţi, acesta a ajuns să numere în prezent câteva sute de companii de pe toate meridianele globului ”, a spus René Jorck, Director General ProData Consult pentru Europa. ProData Consult a fost înfiinţată în anul 2001 în Suedia. Extinderea reţelei globale a companiei a început în 2002. Acum, Prodata Consult este prezentă cu birouri proprii în Danemarca, Olanda, Irlanda, Polonia, Suedia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Polonia, Rusia, Mexic, Columbia şi România.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite