Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Informaţia care creşte profitul

28 Noiembrie 2008



Într-o economie aflată sub presiunea creşterii costurilor, pe o piaţă care forţează reducerea tarifelor, informaţia inteligentă poate face diferenţa între profit şi pierdere, între dezvoltare şi faliment. Despre cum pot fi obţinute aceste date vitale despre afacere într-un mod eficient, am stat de vorbă cu Romeo Iacob, Sales and Marketing Director Novensys.


Market Watch: Ce soluţie recomandă Novensys pentru activităţile de logistică?

Romeo Iacob: Logistic Vision Suite este o soluţie integrată pentru activităţile de logistică, destinată companiilor de dimensiuni medii şi mari, ce permite managementul şi optimizarea întregului lanţ logistic. Pentru companiile de mici dimensiuni, recomandăm Easy Logistics, o variantă simplificată care include funcţionalităţile de bază ale Logistic Vision Suite. Logistic Vision Suite a ajuns la cea de-a treia generaţie şi integrează cele mai noi tehnologii de citire a codurilor de bare, frecvenţe radio şi de manevrare a materialelor, pentru a furniza funcţionalităţi complete de logistică. Soluţia se bazează pe o arhitectură deschisă, care permite integrarea facilă cu sistemele de informaţii existente, cum ar fi cele de planificare a resurselor companiei sau de planificare a necesarului de materiale. Este vorba despre o soluţie integrată, modulară, cu un preţ competitiv şi care posedă un înalt grad de adaptabilitate la specificul business-ului. Funcţionalităţile Logistic Vision Suite răspund tuturor nevoilor de management al activităţilor logistice aferente unui business în continuă dezvoltare: managementul depozitelor, al distribuţiei, managementul activităţilor de producţie, planificarea activităţilor legate de procesul calităţii şi siguranţei.


Cât de mari sunt costurile de implementare a Logistic Vision Suite?
Logistic Vision Suite prezintă o rată avantajoasă de profitabilitate, prin faptul că, în prima fază, permite o investiţie redusă care să livreze prompt rezultate, iar odată cu diversificarea nevoilor de business ale companiei prezintă şi opţiunea de a investi în funcţionalităţi adiţionale. Mai mult, implementarea Logistic Vision Suite nu este consumatoare de timp şi resurse semnificative pentru companie. Soluţia şi-a dovedit eficienţa în domenii precum retail, producţie şi distribuţie, pe pieţe variate (alimente şi băuturi, electrice, farmaceutice, cosmetice, chimicale, cabluri, textile etc).


Dar avantajele?
La acest capitol, aş enumera îmbunătăţirea semnificativă a corectitudinii inventarului, automatizarea activităţilor de depozitare şi distribuţie, creşterea nivelului de ocupare a spaţiului de depozitare cu posibilitatea de urmărire integrală a mărfurilor, de la sosire până la livrare. Tot datorită Logistic Vision Suite este posibilă implementarea unor politici avansate de reaprovizionare şi de onorare a comenzilor şi monitorizarea şi controlul centralizat, în timp real, la nivelul centrului de distribuţie, managerii având acces la informaţii complete cu privire la logistică şi la operaţiuni de planificare a inventarelor.
Concret, se poate opera cu un număr nelimitat de atribute logistice (atribute de articol, stoc, recepţie, comandă, client etc) şi cu reguli sofisticate de business (încărcare, reaprovizionare, rotaţia stocurilor etc), în condiţiile unei arhitecturi în timp real, asigurată de un server specializat de comunicare prin frecvenţe radio. La acestea, se adaugă ierarhiile multiple pe articol (de exemplu: palet, bax, cutie, unitate articol), unităţile multiple de măsurare pe articol (buc., kg, m, l, etc), numărul nelimitat de centre de distribuţie pe bază de date pe domeniu, precum şi interfaţa adaptabilă şi extrem de funcţională (obiecte favorite definite de utilizatori, meniuri, personalizare listă de căutare, hyperlinks, shortcuts etc).


Oferiţi consultanţă la implementarea acestor soluţii?
Ne susţinem clienţii în toate etapele implementării unei soluţii de management al informaţiei, de la etapa de consultanţă la recomandarea soluţiilor, implementarea sau mentenanţa lor. Conform filosofiei noastre, stabilim din lucrul bine făcut un standard al soluţiilor pe care le oferim clienţilor şi al atitudinii cu care abordăm fiecare cerinţă. Credem în puterea informaţiei şi a lucrului bine făcut. Abordăm fiecare proiect plecând de la înţelegerea specificului afacerii în sine. Construim acele soluţii care aduc certitudine şi avantaj competitiv prin managementul inteligent al informaţiei.


Ne puteţi da câteva exemple privind companii pentru care aţi implementat Logistic Vision Suite?
În perioada 2006-2008, am implementat soluţia Logistic Vision Suite pentru Interbrands, Aquila, Delamode şi Lekkerland.



Romeo Iacob



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite