Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Captură de imagini aproape imposibil de imaginat

28 Noiembrie 2008



Captura de imagini oblice, o metodă revoluţionară, informaţii şi imagini inedite care vin să completeze în mod fericit sistemul geografic informatic deja existent într-o organizaţie.


De ce imagini oblice?

Spre deosebire de aerofotografierea clasică sau imaginile preluate din satelit, imaginile oblice înseamnă, în primul rând, rezoluţie mare şi mai înseamnă să poţi vizualiza acelaşi obiectiv din peste 12 unghiuri diferite, inclusiv perpendicular pe nivelul solului.
Tehnologia imaginilor oblice a revoluţionat industria aerofotografierii. Calitatea acestor imagini, în termeni de acurateţe şi complexitate, nu poate fi contestată. Combinaţia de tehnologie de ultimă generaţie şi personal specializat face ca produsul final să fie de o extremă acurateţe şi fidelitate, la preţuri competitive.
Capturate din peste 12 unghiuri, cu ajutorul mai multor camere, imaginile oblice oferă o perspectivă inedită asupra lumii înconjurătoare, fie că sunt folosite ca atare, fie că sunt integrate cu un GIS. Utilizatorii au pentru prima dată posibilitatea de a vizualiza, de a se orienta, naviga, măsura şi planifica, într-un fel în care metodele tradiţionale de aerofotografiere nu au permis-o până acum.


Domenii de aplicare


Pentru tot ceea ce înseamnă departamente speciale de inţervenţie rapidă (poliţie, pompieri, sistemul sanitar), pentru departamentele de urbanism sau agenţiile imobiliare, imaginile oblice ies din tiparul clasic al sistemelor de cartografie digitală şi aerofotografiere, prin aceea că furnizează informaţie vizuală într-un mod mult mai familiar şi mai uşor de folosit. Este nevoie doar de un scurt program de instruire pentru ca utilizatorii să poată vizualiza şi analiza orice clădire, locuinţă, intersecţie, hidrant, capac de scurgere, în general cam orice element care i-ar putea interesa.
În plus, utilizatorul beneficiază, pe lângă accesul la aceste imagini inedite, de un set complet de instrumente cu ajutorul cărora poate măsura distanţe, înălţimi sau suprafaţe. Prin urmare, odată integrate cu un GIS, avantajul este că, pe lângă vizualizarea unui obiectiv din 12 unghiuri total diferite, utilizatorul are parte şi de informaţia specifică unui sistem geografic informatic.
Facilităţi
• Constituirea de GIS-uri pe bază de imagini oblice
• Integrarea cu un al treilea element, pentru a beneficia la pachet de: imagine, informaţie şi soft
• Ataşarea unui număr nelimitat de rastere sau vectori
• Opţiuni de măsurare a dimensiunilor oricărui element dintr-o imagine
• Determinarea coordonatelor geografice ale oricărui element dintr-o imagine printr-un simplu click pe elementul respectiv
• Calculează unghiul de intersectare dintre două sau mai multe elemente
• Determină automat perimetrul, suprafaţa sau amprenta la sol a oricărei clădiri


Imaginile oblice pe web


Prin postarea imaginilor pe web se elimină cheltuielile suplimentare legate atât de stocarea imaginilor de mari dimensiuni, cât şi de instalarea şi mentenanţa unui soft.
Cu ajutorul acestor noi soluţii web, de tipul Pictometry Online sau Pictometry Simplicity Online, utilizatorii pot intra în sistem rapid şi relativ simplu. E nevoie doar de o parolă şi de un nume utilizator.
Pictometry Online a fost special gândită pentru a facilita atât funcţia de localizare, cât şi pe cea de navigare printre milioanele de biţi de informaţii. Această tehnologie permite localizarea aproape instantanee, afişarea şi extragerea acelei imagini relevante pentru utilizator, ori de câte ori acesta are nevoie şi indiferent de locaţie. O singură condiţie se impune: conexiunea la internet.


Avantaje de necombătut


• Vizualizarea faţadelor clădirilor sau a elementelor de interes, cu depistarea detaliilor aproape imposibil de sesizat din imaginile preluate perpendicular.
• Posibilitatea de a măsura cu precizie înălţimea, lungimea şi suprafaţa folosind uneltele de măsurare.
• Posibilitatea de a depista şi de a obţine informaţii referitoare
la elemente imposibil sau greu de identificat pe imaginile preluate prin metode tradiţionale de aerofotografiere (ex. stâlpii de electricitate).
• Vizualizarea GIS-ului în 3D prin intermediul imaginilor oblice.


www.blominfo.ro
E-mail: office@blominfo.ro


Mirea Georgiana



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite