Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Accesul la sisteme, reţele şi aplicaţii de business oricānd, oriunde, dar nu oricum

28 Noiembrie 2008




Soluţia Aladdin eToken PRO Anywhere


Această tehnologie de autentificare vine ca răspuns la nevoia în creştere de a avea acces remote la servicii şi aplicaţii web, precum şi la informaţii vitale, cum ar fi informaţii financiare sau comerciale. eToken PRO Anywhere este un dispozitiv portabil, care nu are nevoie de vreun cititor special sau de un client software pentru a permite autentificarea utilizatorului. Sistemul permite inclusiv folosirea unui computer public, conectat la Internet şi cu un port USB care devine, astfel, un gateway securizat către sisteme informatice, aplicaţii şi reţele. Utilizatorul are nevoie doar de un eToken şi de o parolă pentru a putea face business la distanţă, prin Internet, într-un mod securizat. Dispozitivul oferă capabilităţi avansate de criptare, certificări de securitate şi protecţie împotriva încercărilor de alterare a conţinutului.


Spre deosebire de sistemele clasice bazate fie pe pereche username/parolă, pe întrebări şi răspunsuri sau pe OTP, eToken PRO Anywhere foloseşte autentificare avansată bazată pe scheme PKI pentru eliminarea atacurilor de phishing sau man-in-the middle. Măsurile de securitate pentru protejarea identităţii utilizatorului includ certificate SSL pentru siguranţa comunicaţiei şi protecţie împotriva copierii.


Utilizări potenţiale


Autentificarea de tip two factor şi înaltă portabilitate a dispozitivelor eToken le recomandă pentru proiecte de plăţi la distanţă - Intenet Banking şi Online Banking. De asemenea, soluţiile Aladdin pot fi integrate în soluţii de card digital de identitate, în cadrul unor proiecte de e-government.


O altă utilizare recomandabilă priveşte accesul angajaţilor în companie, la reţea şi/sau la aplicaţiile de business, în cadrul unor soluţii de Single Sign On, mai ales dacă organizaţia lucrează cu informaţii cu caracter înalt de confidenţialitate şi este organizată în zone de securitate fizică cu acces restricţionat.


Nu în ultimul rând, societăţile din zona bancară, de administrare a activelor financiare, de trading şi de brokeraj, pot oferi aceste eToken-uri angajaţilor, atât pentru a uşura accesul la distanţă, cât şi pentru a îndeplini cerinţele prevăzute în regulamentele specifice acestor domenii.


În loc de concluzie...


Soluţia celor de la Aladdin poate fi un răspuns la furturile de identitate şi o măsură de prevenire a fraudelor interne. Asta ţine de securitatea datelor. În acelaşi timp însă, prin portabilitate, prin faptul că este o soluţie multi-platformă şi prin uşurinţa în utilizare, este poate cea mai simplă soluţie de tip 2FA disponibilă în acest moment şi poate ajuta la eficientizarea activităţilor (permiţând un acces remote securizat, dar în acelasi timp facil) şi la reducerea costurilor de help desk. Şi asta ţine de business, de productivitate şi de profit, lucruri importante în aceste zile în care criza mondială ne împinge către eficientizare şi economie.


AVANTAJELE eTOKEN PRO ANYWHERE:
• Autentificare robustă, bazată pe certificate PKI;
• Mecanisme de generare a cheilor, criptare şi semnare bazate pe RSA 1024 şi 2048 de biţi, disponibile on board;
• Funcţionalitate 100% PKCS#11;
• Nu necesită instalarea vreunui software;
• Nu are nevoie de baterie - se măreşte astfel durata de viaţă şi portabilitatea;
• Certificare FIPS 140 – 2/3
• Certificare Common Criteria pentru secure smart chip-ul dispozitivului;
• Compatibilitate cu orice sistem de operare şi orice tip de laptop sau PC;
• Imposibil de copiat;
• Are opţiune integrată de utilizare şi pentru autentificarea în zone de securitate fizică cu acces restricţionat



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite