Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Soluţii de securitate S&T adaptate necesităţilor clienţilor

28 Noiembrie 2008



Cât preţ pun firmele româneşti pe securitatea informatică? Unul din ce în ce mai mare, după cum susţine Mihai Săndoiu, Solutions Sales Representative S&T România. Iar creşterea volumului investiţiilor pentru astfel de soluţii nu se datorează scumpirii soluţiilor şi serviciilor aferente acestora, ci conştientizării importanţei lor şi maturizării pieţei.

„Există o cerere continuă de soluţii şi servicii de securitate pe piaţa românească şi remarcăm creşterea gradului de conştientizare din partea companiilor, pentru care securizarea într-un sistem omogen a proceselor şi procedurilor interne a devenit vitală. Companiile româneşti au început să înţeleagă că între a plăti costurile securizării informaţiei utilizate şi a plăti preţul ignoranţei, reprezentat de materializările în bani ale riscurilor neacoperite – pierderi financiare corelate cu pierderi de clienţi, prejudiciu de imagine etc. –, prima variantă este mult mai ieftină“, susţine Mihai Săndoiu.


O ecuaţie cu mai multe necunoscute


Identificarea soluţiei de securitate adecvate business-ului unei companii nu este, însă, un demers facil. În primul rând pentru că, aşa cum argumentează specialistul S&T România, nu există o soluţie care să garanteze 100% securitatea informaţiilor. Nicio soluţie de securitate, oricât de complexă şi de costisitoare ar fi ea, nu poate elimina complet toate riscurile. Riscul poate fi însă redus până la un nivel acceptat, riscul rezidual, apoi monitorizat şi ţinut sub control.
Problema este mai complicată, pentru că, susţine Săndoiu: „Problemele de securitate în companii nu apar din senin şi nu sunt probleme singulare, ci sunt un cumul de probleme apărute în timp ca urmare a unor disfuncţionalităţi. Poate fi vorba de disfuncţionalităţi de procese, de lipsa unui training adecvat al personalului, de lipsa unei infrastructuri adecvate de securitate etc.“ De aceea, sistemele de securitate trebuie implementate, monitorizate şi revizuite periodic, pe toate aceste planuri.


Soluţii „personalizate”


Nu există însă o soluţie de securitate universal aplicabilă. Fiecare companie are un model unic de business, utilizează într-un mod singular anumite tipuri de informaţie şi este expusă unor tipuri speciale de risc, susţine expertul S&T România.
De aceea, primul pas în identificarea soluţiei optime constă în identificarea gradului de risc pe care o companie este dispusă să şi-l asume, prin care se obţin recomandări specifice ce permit definirea tipului şi complexităţii soluţiei de securitate „personalizate“ care trebuie implementată. Demers realizat în limita bugetului, astfel încât să nu se creeze o supra-securizare a reţelei clientului, dincolo de necesităţile reale, dar nici să lase zone de risc neacoperite.


„Soluţiile de securitate oferite de S&T România nu se constituie într-un răspuns unic, aplicabil oricărui tip de beneficiar. Noi oferim o soluţie adaptată optim necesităţilor individuale, prin realizarea unei suite de analize de risc. Pe baza acesteia facem o serie de recomandări pertinente, adecvate business-ului clientului, atât din punct de vedere al bugetului strategic alocat investiţiilor în domeniul securităţii, cât şi din punct de vedere al riscurilor şi necesităţilor de conformitate. Oferim soluţii de securitate conforme standardelor ISO 27001 şi PCI DSS, standarde din ce în ce mai solicitate de companiile româneşti, pentru care aderarea la acestea aduce nu numai siguranţa lucrului bine făcut, dar deschide şi posibilităţi noi de afaceri“,
explică Mihai Săndoiu.


Portofoliu valorificat prin competenţă


Portofoliul de soluţii de securitate al S&T România este vast, acoperind întregul areal de business, graţie numărului mare de furnizori de soluţii de securitate cu care compania colaborează (Cisco, CheckPoint, Symantec, Arcsight, ISS, Fortinet, Juniper etc.). Toate aceste soluţii sunt valorificate optim prin competenţele ridicate ale experţilor S&T, care sunt angrenaţi în programe de perfecţionare continuă. Astfel, clienţii S&T România au garanţia unei calităţi superioare a serviciilor de consultanţă furnizate la toate nivelurile, de la identificarea şi designul soluţiei adecvate, la implementarea acesteia şi serviciile post-implementare.


În plus, prin intermediului parteneriatului dintre S&T şi Cisco, materializat prin crearea Cisco Security Competence Center la Budapesta/Budaörs (Ungaria), clienţii pot participa la demonstraţii şi simulări, se pot familiariza cu cele mai noi soluţii şi tehnologii Cisco şi pot beneficia de know-how-ul experţilor Grupului S&T în tehnologii de securitatea informaţiei.



Mihai Săndoiu,
Solutions Sales Representative
S&T România



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite