Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

BitDefender for Enterprise

28 Noiembrie 2008



Aparent asemănătoare, versiunile home-user şi cele enterprise ale aceluiaşi brand de soluţie de securitate diferă structural. Diferenţele există atât la nivel de funcţionalităţi şi mod de instalare/utilizare, cât şi la nivel de testare şi licenţiere. Brandul BitDefender acoperă, spre exemplu, nu mai puţin de 7 produse diferite pentru mediul enterprise.


Multă lume asociază BitDefender cu antivirusul omonim, însă în spatele brandului se află un portofoliu complex de produse de securitate: BitDefender Client Security, BitDefender Security for File Servers, BitDefender Security for Samba, BitDefender Security for Exchange etc. Produsele BitDefender destinate segmentului consumer răspund atât nevoii esenţiale de protecţie a datelor, a unei navigări pe Internet în deplină siguranţă, cât şi a optimizării performanţei calculatorului personal. Pe de altă parte, portofoliul destinat companiilor are în vedere acelaşi aspect, răspunzând unei nevoi de securitate a datelor într-un mediu de operare mult mai complex.


Prin gama de produse enterprise, BitDefender asigură acoperirea unei structuri IT complexe: staţii de lucru şi servere: email, fişiere, gateway şi portal, uşurinţa în instalare, preconfigurare şi posibilitatea personalizării până în cele mai mici detalii, automatizarea răspunsurilor, protejarea automată a noilor staţii de lucru, auditarea reţelei interne sau integrarea cu Active Directory. La fel de importante sunt rapoartele detaliate, precum şi controlul centralizat al întregii soluţii de securitate dintr-un singur punct.


Testare în medii IT complexe


Produsele enterprise sunt supuse testării atât în medii virtuale, cât şi în medii reale, nu doar de către echipele interne ale BitDefender, ci şi prin campanii publice de beta testing. Produsele BitDefender dedicate segmentului Corporate sunt proiectate de la început să funcţioneze într-un mediu IT mult mai complex. În consecinţă, şi testele sunt diferite: ele simulează un mediu Corporate cu tot ce presupune el: mulţi clienţi conectaţi în acelaşi timp la server, trafic mare de fişiere pe file server, trafic mare de mail pe serverul de mail, etc., o multitudine de teste în funcţie de specificul produsului şi al mediului în care trebuie să ruleze.


Distribuţie şi licenţiere


Există diferenţe între versiuni şi în ceea ce priveşte modul de împachetare comercială a produselor. Pachetele Retail disponibile numai pentru gama de produse consumer/home use: Antivirus, Internet Security şi Total Security. Pachetele sunt disponibile în piaţă prin intermediul resellerilor BitDefender, cât şi în marile lanţuri de retail cu acoperire naţională: UltraPro, Depozitul de Calculatoare, Media Galaxy, Altex, Diverta, Flamingo/Flanco, Metro şi Carrefour. Utilizatorul final poate achiziţiona aceste pachete în mod necondiţionat, cu licenţa valabilă 1 an de la data primei instalări. În momentul de faţă, BitDefender oferă clientului final posibilitatea de a instala licenţa pe trei calculatoare fără alte costuri suplimentare.


Pachetele OEM compuse din Media Kit (CD instalare şi Certificat de licenţă) sunt disponibile doar system builderilor cu desfacere către clientul final numai împreună cu: un calculator sau o placă de bază sau un sistem de operare Microsoft. De asemenea, acestea conţin numai produsele pentru uz casnic. Licenţa este valabilă 1 an de la data instalării. Caracteristica principală a acestor pachete este costul mult subvenţionat de către BitDefender. Ofertat în condiţiile mai sus menţionate, pachetul OEM aduce un plus de valoare soluţiei finale.


Oferta Business / Corporate cuprinde toată gama de produse BitDefender, atât produsele pentru staţii de lucru, cât şi cele destinate administrării centralizate a reţelei, a serverelor de email, serverelor de fişiere, serverelor de internet şi a portalurilor.


Beneficiarul nu este condiţionat la achiziţie, oferta facându-se în funcţie de numărul de utilizatori cu perioade de licenţă de la 1 la 3 ani, preţul scăzând direct proporţional cu creşterea numărul de utilizatori şi/sau a perioadei de licenţă. Sunt oferite discounturi suplimentare în funcţie de tipul de client final: guvernamental 15% discount şi educaţional 25%. Practic, ofertele comerciale ating toate tipologiile de client, oferind astfel avantaje competitive din punct de vedere al costurilor, dar şi al întoarcerii investiţiei.
Produsele BitDefender sunt oferite clienţior finali prin intermediul partenerilor de Retail, resellerilor şi integratorilor de sisteme de către distribuitorii SCOP, AGIS, RHS, Aline, Asesoft şi FDC.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite