Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Spre o facilitate experimentală de nivel european în micro-şi nanotehnologie

28 Noiembrie 2008




O nouă cameră albă, care va cuprinde echipamente de depunere chimică din vapori a straturilor subţiri, va fi inaugurată în trim. I al anului 2009 şi va permite susţinerea cercetărilor din domeniul sistemelor micro-electro-opto-mecanice, celulelor fotovoltaice, nanobiotehnologiei.

Noile dotări de caracterizare în curs de instalare în luna noiembrie 2009 cuprind microscopul electronic de baleiaj cu emisie asistată de câmp SEM-FEG, microscopul de baleiaj în câmp optic apropiat (SNOM), interferometru cu lumină albă (WLI).

Dotările de mai sus sunt obţinute printr-un număr mare de proiecte de infrastructură care le completează pe cele ale Nano-ScaleLab (“nucleul”) iniţial, finanţat din proiectele de reţele tehnologice RTN-NANOEL şi NANOSCALE-CONV, finanţate din programul CEEX.

Exploatarea judicioasă a acestor dotări va fi asigurată de către “Centrul de servicii” IMT-MINAFAB, (www.imt.ro/ MINAFAB) care asigură şi interfaţa cu utilizatorii. Inaugurarea oficială a acestei facilităţi (deja operaţională într-o mare proporţie) va avea loc în săptămânile următoare.


Acad. Dan Dascălu
Director general al INCD-Microtehnologie
(IMT- Bucureşti)



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite