Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Sunt bani pentru infochioşcuri!

18 Decembrie 2008




Conform presei locale, până acum infochioşcurile achiziţionate de primărie şi montate în diferite locaţii din oraş nu au prea trezit interesul timişorenilor. Mai mult, o mare parte dintre ele au fost vandalizate, paguba fiind destul de mare, ţinând cont că preţul unei singure unităţi este de 8.000 de euro.


Dacă la Braşov nu sunt difuzate anunţuri publicitare prin intermediul infochioşcurilor, la Timişoara banii obţinuţi din astfel de anunţuri au fost folosiţi pentru achiziţionarea altor infochioşcuri.


Primăria Sibiu va mări numărul infochioşcurilor

În municipiul Sibiu sunt amplasate treisprezece astfel de sisteme. Mirela Gligore, şeful Serviciului Relaţii cu Presa din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, a precizat că urmează să fie conectate la reţea încă două infochioşcuri la Aeroportul Sibiu şi două la Gara Sibiu, acestea fiind deja amplasate în teren.


„Acest proiect multimedia va continua să se extindă. Software-ul infodesk-urilor este unul complex, ce permite conectarea lor la reţeaua Primăriei Sibiu, având o bază de date comună. În acest fel, în momentul în care administratorul va opera o modificare pe server, informaţia va fi actualizată la nivelul tuturor terminalelor”, mai spune Mirela Gligore.


În ceea ce priveşte informaţiile, infochioşcurile prezintă date despre oraşul Sibiu (monumente, muzee, edificii), informaţii utile pentru orice persoană care nu este familiarizată cu oraşul (unităţi de cazare, modalităţi de petrecere a timpului liber, transport în comun etc.), un domeniu care permite accesarea unei hărţi interactive a oraşului şi o categorie unde sunt prezentate evenimentele culturale care au loc în Sibiu. Cele de la aeroport şi gară oferă informaţii cu privire la orarul curselor.


„Exemplul Primăriei Sibiu a fost urmat şi de Teatrul Radu Stanca, care a amplasat lângă clădirea instituţiei un infodesk având acelaşi soft cu celelalte infodesk-uri din oraş. Acesta va folosi iubitorilor de teatru prin secţiunea introdusă, care cuprinde şi o pagină cu informaţii şi detalii despre spectacolele teatrului. De asemenea, Muzeul Brukenthal a urmat acest exemplu şi a amplasat la intrarea muzeului două astfel de staţii”, a adăugat Mirela Gligore.


Valoarea totală a investiţiei din partea municipalităţii sibiene pentru cele 17 infochioşcuri este de aproximativ 100.000 de euro, sumă care include achiziţionarea infochioşcurilor, montarea lor şi soft-ul de funcţionare.


Primăria Galaţi a instalat două infochioşcuri la sediul Centrului de Informare a Cetăţenilor şi la Direcţia de Fiscalitate. Cu toate acestea, gălăţenii nu s-au înghesuit să folosească aceste mijloace de informare, mai ales că nici nu ştiau cum s-o facă. Din acest motiv, primarul Dumitru Nicolae a promis că va delega o persoană care să stea lângă infochioşc şi să le arate oamenilor cum se foloseşte acesta.


Consiliul Judeţean Argeş a achiziţionat două infochioşcuri, prin intermediul proiectului de informatizare a administraţiei publice pe care îl derulează încă din anul 2004. Unul este amplasat în clădirea Consiliului Judeţean Argeş şi unul va fi amplasat în incinta Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu”. Acesta din urmă va oferi informaţii în română şi engleză.


În premieră pentru administraţia publică din România, infochioşcul din clădirea Consiliului va oferi gratuit o aplicaţie informatică de consultare legislativă, care va pune la dispoziţia cetăţenilor o bază de date la zi cu toate actele oficiale (legi, decrete, hotărâri, ordonanţe etc.), coduri (codul comercial, civil, de procedură penală, al muncii etc.).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite