Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Sunt bani pentru infochioşcuri!

18 Decembrie 2008




Infochioşc = calculator + masă + scaun

Conform unui comunicat de presă, Curtea de Apel Alba Iulia va beneficia de infochioşcuri din luna decembrie. Însă toţi oamenii care vor trece pragul instituţiei vor putea accesa dosarele publice de la... calculatoarele care vor exista pe holurile instituţiei. „De la aceste calculatoare se va putea accesa portalul instanţei şi vor putea fi obţinute date concrete privind dosarele ce se află în curs de judecată şi alte proceduri judiciare”, a precizat purtătorul de cuvant al Curţii de Apel, Cosmin Muntean.


Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) a judeţului Hunedoara a anunţat la începutul lunii februarie că a introdus în premieră în Deva infochioşcurile. Acestea sunt, de fapt, două calculatoare situate la sediul DGFP din Deva şi care pot fi folosite gratuit.


În Bucureşti, se lasă aşteptate


La sfârşitul anului trecut, Primăria Generală a Capitalei anunţa că, din primăvara acestui an, capitala va fi împânzită cu 100 de infochioşcuri, de unde turiştii vor putea afla care sunt traseele culturale din Capitală, date despre oraş şi despre monumente. Conform planului Primăriei, infochioşcurile ar fi trebuit să fie montate doar în centrul oraşului, în intersecţiile foarte aglomerate şi, în preajma gurilor de metrou, urmând ca proiectul să fie extins şi în alte centre de interes.


Cum infochioşcurile nu au apărut nici până acum, am solicitat serviciului de relaţii cu presa al Primăriei Municipiului Bucureşti mai multe informaţii despre stadiul acestui proiect, dar până la închiderea ediţiei nu am primit nici un răspuns.


Însă Institutul Naţional de Administraţie deţine un infochioşc, amplasat la intrarea în clădire, care prezintă activitatea Institutului Naţional de Administraţie şi programele de perfecţionare organizate de acesta.


Investiţii în infochioşcuri


Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) vrea să instaleze infochioşcuri la sediul agenţiilor judeţene ale ANOFM, la primării sau în supermarketuri, până în primul semestru al anului 2009. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor putea obţine informaţii despre modalitatea de acces la un loc de muncă, actele necesare sau drepturile angajaţilor.


Primăria din Huşi, judeţul Vaslui, în baza unui proiect ce valorează peste 400.000 de euro, va fi dotată cu cele mai performante sisteme de calcul şi evidenţă, dar şi cu infochioşcuri. Primarul Ioan Ciupilan a precizat că tot în acest proiect au fost gândite şi câteva infochioşcuri, ce vor fi amplasate prin oraş.


Primarul din Deva, Mircia Muntean, a declarat pentru Market Watch că, până în prezent, nu au fost instalate infochioşcuri, din cauza faptului că nu au fost prevăzute sume în buget, dar în decursul anului 2009 primăria va face demersurile de amplasare a câtorva infochioşcuri.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite