Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Arobs contează pe outsourcing

18 Decembrie 2008



Criza financiară globală a ajuns şi în mediul de afaceri românesc din IT&C, chiar dacă există destule voci entuziaste care spun că România nu va fi afectată, ba chiar că va înregistra o uşoară creştere anul viitor. Companiile au început să taie din costurile operaţionale, să reducă cheltuielile care nu privesc în mod direct esenţa business-ului lor, precum deplasările, şi să scape de angajaţii neproductivi.


În condiţiile vitrege care se prefigurează, reprezentanţii Arobs Transilvania, dezvoltator de software pentru aplicaţii mobile şi distribuitor de echipamente GPS, vor să profite cât mai mult de criză pentru a atrage venituri semnificative din servicii de outsourcing pentru dezvoltare software.


„În ultimele luni am reuşit să obţinem mai mulţi clienţi din Statele Unite pentru outsourcing de software”, a declarat pentru revista Market Watch directorul companiei Arobs Transilvania, Voicu Oprean.
Oficialul spune că a obţinut contractele pe fondul crizei financiare globale, care a avut până în prezent un impact negativ pentru companiile americane. „Anul acesta vânzările generate de Arobs din outsourcing de software sunt în creştere faţă de anul trecut”, spune Oprean.


Potrivit directorului Arobs, compania are cele mai multe contracte în ţările nordice, iar soluţiile software sunt folosite cu preponderenţă pentru turism, computere de bord, programare de diverse echipamente speciale şi gestionare de personal pentru aeroporturi sau pentru organizaţii mari, cu mii de angajaţi.


Clienţii Arobs care apelează la servicii de externalizare de software provin din ţările nordice, din Marea Britanie, din Germania sau din Elveţia. Oprean spune că nu toate companiile româneşti furnizoare de soluţii software vor putea profita de criza financiară, ba chiar cele care se bazează pe un singur mare client ar putea avea probleme. „Noi nu avem un client care să genereze mai mult de 20% din cifra de afaceri”, afirmă Oprean. Reprezentanţii companiei au estimat pentru 2008 o cifră de afaceri de aproximativ opt milioane de euro. Aproximativ 25% din vânzările companiei sunt generate de serviciile de outsourcing, spune Oprean. Compania are în prezent 170 de angajaţi, dintre care 120 lucrează pentru divizia de outsourcing de software.



Voicu Oprean



Tags: Arobs

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite