Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Gestionarea eficientă a depozitelor prin CSB-System

19 Decembrie 2008



Logistica are un rol important în controlul optim al fluxului material care, împreună cu depozitarea eficientă a produselor, de la punctul de origine la punctul de consum, au ca scop satisfacerea cerinţelor clienţilor. Realizarea acestui deziderat este posibilă numai prin implementarea unui software ERP specific de branşă pentru conducerea în cele mai bune condiţii a întreprinderii. Astfel, stocurile de depozit vor fi minimizate, iar comunicarea permanentă dintre aprovizionare, depozit, producţie şi desfacere va fi optimizată.


Obiectivul organizării depozitelor este reducerea costurilor de administrare, eficientizarea fluxului material şi informaţional, oferind în acest fel produsele la momentul optim şi la cea mai bună calitate posibilă.


Trasabilitatea ca cerinţă primordială


Trasabilitatea articolelor din depozit este organizată în CSB-System prin intermediul parametrilor de depozit corespunzători, cu referire directă la datele de provenienţă şi de calitate înscrise din mişcarea depozitului. Datele de legătură parametrizabile din producţie, ca de ex. nr. de partide, nr. de identitate şi nr. de şarje, oferă posibilitatea unei evaluări complexe asupra tuturor mişcărilor de depozite şi asupra datelor de calitate.


Identificarea articolelor din depozit poate fi făcută şi în mod automat, fiind totodată posibilă urmărirea real-time a tuturor mişcărilor din depozit. Totodată sunt posibile evaluări ale „timpilor de depozitare reali“ comparativ cu cei tehnici de producţie utilizaţi, numiţi „timpi de depozitare plan“, oferind managementului informaţii despre potenţialul de raţionalizare.


Analiza datelor din depozit


În vederea administrării corecte a depozitelor sunt necesare o multitudine de evaluări complexe. Diferenţele de costuri cu materiile prime din diferitele sectoare de activitate impun un controlling special al proceselor. Pe baza evaluărilor şi după analizarea punctelor slabe se generează propuneri de îmbunătăţire. Disponibilitatea real-time a datelor din depozite dau posibilitatea managementului să reacţioneze direct şi fără întârziere asupra punctelor critice apărute la materiile auxiliare şi materiile prime, pentru a împiedica astfel timpii de mers în gol din producţie, generatori de costuri.


Beneficiile implementării CSB-System


Soluţia CSB-System este armonizată consecvent cerinţelor actuale, dispunând în cadrul unui concept vast de interfeţe de o multitudine de metode de coordonare de depozite multiraft şi sisteme de transport.
Administrarea depozitelor în CSB-System integrează următoarele funcţii:


Înscrierea tuturor datelor de bază ale depozitelor, cum ar fi capacitatea, locaţia şi locurile de depozitare



Tags: CSB-System

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite